Lucia Lauková Správy Samospráva

Veľké zmeny v parkovaní na Klokočine a Dieloch: Mesto pripravuje viaceré novinky

Na Klokočine a Dieloch začnú platiť nové pravidlá v parkovaní. Dotknú sa najmä dodávok a nákladných vozidiel. Radnica avizuje aj ďalšie zmeny.

Ilustračný obrázok k článku Veľké zmeny v parkovaní na Klokočine a Dieloch: Mesto pripravuje viaceré novinky
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Od 1. júna tohto roku pripravilo mesto zmenu organizácie dopravy v obytných súboroch Klokočina a Diely. Informuje o tom mesto Nitra prostredníctvom newslettera. Zmeny sa týkajú parkovania dodávkových a nákladných vozidiel, ktorých dĺžka presahuje 5 m.

„Tieto vozidlá v čase od 18.00 h do 8.00 h nebudú môcť stáť pred obytnými domami a na vnútorných sídliskových komunikáciách,“ oznamuje radnica.

Mesto pre tieto vozidlá vyčlení parkovacie miesta na uliciach Hviezdoslavova, Kmeťova, Dolnočermánska. Vodiči budú na zmenu upozornený dopravným značením.

Pripravené ďalšie zmeny

Mesto avizuje aj ďalšie pripravované zmeny organizácie dopravy, a to rozšírenie zóny zákazu s dopravným obmedzením. „Zóna zákazu státia sa rozširuje o časť miestnej komunikácie Štúrova po križovatku s miestnymi komunikáciami Párovská, Hollého,“ uvádza mesto Nitra.

Spoplatnenie parkovania čaká Osvaldovu, Krátku a Bernolákovu ulicu. „Krátka formou parkovacích kariet a SMS,“ upresňuje mesto.

Pribudnúť má „jednosmerka“

„Pripravujeme zjednosmernenie časti miestnej komunikácie Novomeského, od miestnej komunikácie Baničova v smere k už zjednosmernenej miestnej komunikácie Novomeského (horná časť), ako dôvod je zlegalizovanie parkovania a rozšírenie počtu parkovacích miest – šikmé parkovanie,“ uvádza radnica.

Odstavné parkovisko

Podariť by sa malo aj účinnejšie zbavovať vrakov áut. Novinkou je, že mesto zabezpečilo prevádzkovanie určeného parkoviska, na ktoré budú odvážané nepojazdné vozidlá. „Náklady spojené z odvozom nepojazdných vozidiel, náklady spojené s uloženým vozidiel si bude mesto vymáhať od vlastníkov týchto vozidiel,“ dodáva sa v newslettery mesta Nitra.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM