Rastislav Búgel Kultúra

Veľké turné k 30-temu výročiu kapely: Tublatanka v Nitre zahrá svoje najväčšie hity

Tublatanka oslávi 30. výročie vzniku kapely na turné. Na ich koncert sa môžeme tešiť aj v Nitre. V Mestskej športovej hale vystúpia 27. septembra. V úlohe hosťa sa na koncertoch predstaví sláčikové zoskupenie Adventure Strings.

Ilustračný obrázok k článku Veľké turné k 30-temu výročiu kapely: Tublatanka v Nitre zahrá svoje najväčšie hity
Zdroj: Webnoviny.sk

Slovenská skupina Tublatanka pripravuje turné, ktoré sa bude konať pri príležitosti osláv 30. výročia založenia kapely. V rámci turné po Slovensku zavíta kapela aj k nám. Formácia by mala na koncertoch predviesť prierez ich tvorbou.

„Zahráme skladby zo všetkých albumov. Nebudú chýbať najobľúbenejšie skladby a hity, ktoré naši fanúšikovia a fanúšičky poznajú z videoklipov a DVD. Na turné privezieme veľkú LED obrazovku a obrovskú gitarovú a basovú aparatúru. Nachystal som si aj päť najobľúbenejších gitár,“ prezradil líder kapely Maťo Ďurinda.

Bubeník Peter Schlosser povedal, že na koncertoch bude používať nové bicie. „Z ich zvuku som fakt nadšený. Ešte nikdy som tak kvalitné bicie nemal,“ dodal.

Spojenie rocku s orchestrom

V úlohe hosťa sa počas turné predstaví sláčikové zoskupenie Adventure Strings. „Adventure Strings sa mi zapáčili v šou Česko Slovensko má talent, kde podali fantastický výkon. Pri prvom stretnutí v hoteli v Žiline mi zahrali ich obľúbenú pieseň. Bola to Pravda víťazí, ktorú majú skvele dynamicky zaranžovanú. Keď sme to počuli, veľmi nás to nadchlo a povedali sme si, že si s nimi musíme zahrať. Spojenie rocku s orchestrom urobili aj moje obľúbené skupiny Led Zeppelin alebo Deep Purple. Členovia Adventure Strings sú veľmi prijemní ľudia, máme veľa spoločných názorov na hudbu aj iné veci,“ vyjadril sa Ďurinda.

Z histórie Tublatanky

Tublatanka sa začala formovať v roku 1982. Doteraz sa v jej zostave vystriedalo niekoľko hudobníkov.

Súčasnú zostavu tvoria spomínaný Maťo Ďurinda (spev, gitara), Peter Schlosser (bicie) a basgitarista Ďuro Topor. Kapela prvých desať rokov svojej existencie vystupovala v ľudových krojoch. Na konte má niekoľko albumov ako napríklad Tublatanka (1985), Skúsime to cez vesmír (1987), Poďme bratia do Betlehema (1993), či zatiaľ posledná štúdiovka Svet v ohrození z roku 2010.

Medzi najznámejšie hity kapely patria piesne ako napríklad Dnes, Matka, Môj starý dobrý kabát, Loď do neznáma, Skúsime to cez vesmír či Láska drž ma nad hladinou.

Tublatanka
1
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM