Ľubomír Hudačko Rôzne

Veľké teplá a množstvo ľudí: Na nitrianskom kúpalisku sa pokazila voda v ďalšom bazéne

Na nitrianskom mestskom kúpalisku sa pokazila voda v plaveckom bazéne, v súčasnosti ju menia. Dôvodom pokazenia vody sú veľké teplá a množstvo návštevníkov. Minulý týždeň sa nepodarilo kvalitu vody udržať v dvoch rekreačných bazénoch.

Ilustračný obrázok k článku Veľké teplá a množstvo ľudí: Na nitrianskom kúpalisku sa pokazila voda v ďalšom bazéne
Zdroj: Webnoviny.sk

Voda sa v nich sfarbila do zelena, čo spôsobila prítomnosť rias.

Znížili vstupné

Bazény museli vypustiť, vydezinfikovať a opätovne napustiť novou vodou. Tú bolo treba najprv prehnať cez filtre a chemicky ošetriť, aby bola vhodná pre prevádzku na kúpalisku.

Na kúpalisku dočasne znížili vstupné na 1,50 eur čo je suma, ktorá sa inokedy platí po 16:00. Od soboty sú rekreačné bazény opäť v prevádzke a vstupné sa vrátilo na pôvodných 2,50 eur. V nedeľu sa pokazila voda v 50-metrovom plaveckom bazéne.

Bazén pokazilo teplo a návštevníci

„Počas odstávky tohto bazéna sa vstupné znižovať nebude, pretože by mal byť znova napustený pravdepodobne už v priebehu utorka. Dôvodom pokazenia vody sú veľké teplá a množstvo návštevníkov,“ povedal riaditeľ Správy športových a rekreačných zariadení mesta Nitra Miloš Dovičovič. Podľa jeho slov ide o bežný problém, ktorý poznajú aj mnohé iné kúpaliská na Slovensku.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM