Lucia Lauková Samospráva

Veľké povianočné upratovanie: Mesto už začalo so zberom vyhodených vianočných stromčekov

Mesto Nitra začalo so zberom stromčekov, ktoré ľudia po Vianociach vyhodili. Postupne ich zbierajú pracovníci Mestských služieb (MS) a Nitrianske komunálne služby.

Ilustračný obrázok k článku Veľké povianočné upratovanie: Mesto už začalo so zberom vyhodených vianočných stromčekov
Zdroj: TASR

Stromčeky, ktoré obyvatelia vykladajú k stojiskám kontajnerov, zbierajú Nitrianske komunálne služby. Tie, ktoré sú vyhodené na trávniky a iné verejné priestranstvá postupne zbierajú pracovníci Mestských služieb (MS) Nitra. Podľa slov Vladislava Boríka, ktorý je poverený riadením MS, nie je stanovený presný termín, dokedy bude mesto stromčeky zbierať. „Budú sa odstraňovať priebežne a dovtedy, dokedy to bude nutné,“ uviedol Borík.

Ako pripomenul všetky vianočné stromčeky napokon skončia v mestskej kompostárni. Tam sa menia na štiepku a po pridaní ďalšej zelenej hmoty sa z nich vyrába substrát určený na oživenie pôdy.

Riaditeľ MS preto upozorňuje, aby občania stromčeky pred vyhodením zbavili všetkých ozdôb. „Ľudia, ktorí vyhodia stromček aj s časťou vianočnej výzdoby, nám spôsobujú zbytočné problémy. Samozrejme, že s guľami, pozlátkami alebo inými ozdobami nemôže ísť do linky. My potom musíme na odzdobenie stromčekov vyčleňovať pracovníkov a celý proces sa komplikuje,“ vysvetlil Borík.

Foto: ilustračné

Veľké povianočné upratovanie: Mesto už začalo so zberom vyhodených vianočných st
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM