Rastislav Búgel Rôzne

Veľká preventívna akcia: Deti sa pod Zoborom vžili do kože vodiča kamiónu

Deti z nitrianskej základnej školy si vyskúšali pozíciu šoféra kamiónu a z prednášky odchádzali plné zážitkov a vedomostí.

Ilustračný obrázok k článku Veľká preventívna akcia: Deti sa pod Zoborom vžili do kože vodiča kamiónu
Zdroj: Policajný zbor SR

V stredu 20.mája 2015 sa na detskom dopravnom ihrisku na sídlisku Chrenová v Nitre, organizovala dopravno-výchovná akcia pre žiakov 2.-4.ročníka ZŠ Kniežaťa Pribinu v Nitre. „Toto výnimočné podujatie organizovala popredná logistická spoločnosť, v spolupráci s Okresným dopravným inšpektorátom v Nitre a Mestskou políciou Nitra. Cieľom podujatia bolo poučiť žiakov, ako predísť zraneniam či usmrteniu v cestnej premávke,“ informuje nitrianska krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Podujatie sa konalo v rámci programu „Trucks and Child Safety“. Program je pôvodom z Veľkej Británie a jeho cieľom je zvýšenie povedomia detí vo veku 7–11 rokov o nebezpečenstve, ktoré im hrozí v blízkosti veľkých motorových vozidiel. K dopravnému ihrisku bol pristavený kamión, kde boli žiaci priamo zapojení hravou formou do interaktívnej prezentácie o bezpečnom správaní sa v blízkosti veľkých motorových vozidiel. Deti si počas ukážky mali možnosť vyskúšať aj pozíciu vodiča, to ako vidí a čo počuje z kabíny svojho vozidla. „Po prednáške sa deti presunuli na dopravné ihrisko, kde si prakticky vyskúšali dodržiavanie pravidiel cestnej premávky. Na záver dopravnej výchovy boli deti odmenené drobným darčekom,“ informuje Čuháková.

Veľká preventívna akcia: Deti sa pod Zoborom vžili do kože vodiča kamiónu
4
Galéria
Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM