Tlačové správy Tlačové správy

Večer Slováci dátujú cez LTE sieť dvakrát viac ako cez deň

Internet v mobilnom telefóne využívajú dve tretiny ľudí na Slovensku. Túto informáciu pred niekoľkými dňami uverejnil Telekomunikačný úrad. Pozreli sme sa detailnejšie na správanie Slovákov a zistili sme kedy a odkiaľ najčastejšie dátujú. Prečítajte si najzaujímavejšie fakty z kuchyne 4ky.

Ilustračný obrázok k článku Večer Slováci dátujú cez LTE sieť dvakrát viac ako cez deň
Zdroj: Dnes24.sk

1. S internetom sa prebúdzame

Čo mnoho ľudí urobí ako prvé, keď sa prebudí? Zoberie do ruky mobil a ide si prezrieť novinky na webe, skontrolovať maily či sociálne siete. Inak to nerobia ani „Štvorkári“. Podľa dostupných štatistík sa užívatelia 4ky vo veľkom pripájajú na internet o 8:00 ráno. Následne počet ľudí na sieti narastá až do 12:00 hod. Poobede zvyčajne nastáva útlm a zákazníci dávajú svojim mobilným dátam trochu „vydýchnuť“.

2. Najviac dát prechádza LTE sieťou večer

Až dvakrát viac dát ako v pracovnom čase, prechádza sieťou 4ky po 19:00 večer. Mobilné siete dostávajú najviac zabrať okolo 21:00 a pred polnocou hodnoty už výrazne klesajú.

3. Bratislavčania v dátovaní vedú, no chytajú sa aj malé mestá

Asi nie je žiadnym prekvapením, že suverénne najviac mobilných dát sa využíva v hlavnom meste. Avšak ľudia intenzívne surfujú aj v ďalších krajských mestách ako Trnava, Košice, Prešov, Banská Bystrica, Nitra, či Žilina. Prekvapením je, že napríklad v Pezinku zákazníci 4ky dátujú viac ako v Trenčíne. TOP 10 miest uzatvára Prievidza.

4. Dátujeme aj v zahraničí

Stále menej sa obmedzujú zákazníci 4ky aj v zahraničí. Za posledný mesiac najčastejšie dátovali cez mobilné zariadenia v Nemecku, Rakúsku a Česku. Mobilné dáta sa cez 4ku využívali aj vo Francúzsku, Taliansku, Poľsku, Holandsku, Veľkej Británii či Maďarsku, celkovo až v 33 krajinách.

5. Na dáta siaha stále viac zákazníkov

Zákazníkov 4ky, ktorí využívajú dátové služby, neustále pribúda. „Tento týždeň počet našich zákazníkov dosiahne hranicu 70-tisíc, spomedzi ktorých 14-tisíc dátuje. Medzimesačne ide až o 40-percentný nárast ľudí využívajúcich dátové služby. Až 90% z nich pritom využíva našu vlastnú 4G sieť, ktorou už máme pokrytých takmer 50 percent územia Slovenska. 4ka tak disponuje treťou najsilnejšou 4G sieťou v našej krajine,“ informuje riaditeľ divízie obchodu a marketingu mobilných služieb SWAN, a.s. Peter Helexa.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj foto: 4ka

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM