Rastislav Búgel Krimi

Včely ohrozovali Nitranov: Výjazdy absolvovali policajti a hasiči

Malý užitočný hmyz môže narobiť poriadne problémy. Svoje o tom vie aj niekoľko obyvateľov nášho mesta, ktorí museli kvôli včelám volať mestskú políciu.

Ilustračný obrázok k článku Včely ohrozovali Nitranov: Výjazdy absolvovali policajti a hasiči
Foto: Slávka Kellová

Prvé privolanie mestskej polície kvôli včelám absolvovali príslušníci MsP na Vrábeľskej ulici. V tráve za plotom rodinného domu sa zabýval roj včiel. „Prekvapený občan svoj nález vo večerných hodinách nahlásil na mestskú políciu so žiadosťou o radu, ako má ďalej postupovať, nakoľko na pozemku chová zvieratá a bál sa o ich bezpečnosť,“ informuje MsP v Nitre. Polícia následne zavolala najbližšieho včelára. „V podobných prípadoch, kým sa nejedná o život ohrozujúci stav, má mestská polícia s niekoľkými včelármi nepísanú dohodu, že na požiadanie sú ochotní, podľa situácie, ľuďom s neželeným včelstvom pomôcť,“ informuje MsP v Nitre. Po príchode včelára k oznamovateľovi sa podarilo roj odborne odchytiť a včeliu rodinku premiestniť na vhodnejšie miesto.

Iba o tri dni neskôr sa roj včiel rozhodol usadiť priamo naprostred pešej zóny v centre mesta. Vystrašená zamestnankyňa jedného z podnikov kontaktovala nitriansku mestskú políciu. „Uviedla, že včely sa nachádzajú nielen vonku, ale dostali sa aj do vnútorných priestorov prevádzky, kde dezorientované ohrozujú zákazníkov,“ informuje MsP v Nitre. Na miesto okamžite vyrazil aj hasičský výjazd. „Do príchodu hasičov a počas toho, ako vykonávali odchyt do zbernej nádoby, hliadka mestskej polície na mieste dohliadala na verejný poriadok a bezpečnosť okoloidúcich občanov,“ informuje nitrianska mestská polícia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM