Monika Földešiová Rôzne

Vaše nohy si zaslúžia oddych

Nie raz prejdú denne niekoľko kilometrov. Odstojíme si na nich pekných pár hodín. Sú pre nás minimálne rovnako dôležité ako iné časti tela. Tak prečo im nedopriať pôžitok, teraz navyše so 44% zľavou?

To, že nohy nie sú tak viditeľné a často sú zahalené v pekných topánkach ešte neznamená, že nepotrebujú rovnakú starostlivosť. Spozornieme až vtedy, keď si ich od bolesti takmer necítime.

Prvá pomoc pre unavené nohy na doma Lavór, teplá voda, soľ do kúpeľa, uterák, pemza a pilník, kliešte a drievko na zatláčanie kožtičky, mastný krém a bavlnené ponožky. Táto jednoduchá výbava vám postačí na vytvorenie si domáceho štúdia krásy. Nebude vám treba ani veľa šikovnosti, aby ste si celú pedikúru zvládli spraviť aj doma. Už sa nemusíte vyhovárať, že nemáte kedy zájsť ku kozmetičke. Zvládnete to aj počas filmového večera v kresle v obývačke. Krok číslo jedna je príprava minikúpeľa. Do väčšieho lavóra si nalejte teplú, nie horúcu vodu, ktorú zmiešate s nejakou soľou.

Najlepšie sú bylinkové varianty, ktoré zároveň pomôžu uvoľniť napätie v nohách. Chodidlá potom namáčajte najviac 20 minút. Inak by ste ich mohli mať rozmočené a pri ďalšom ošetrení si ich môžete poraniť. A potom môžete začať brúsiť. Zabudnite na všetky kovové verzie, kúpte si obyčajnú pemzu alebo pilník s drsným brusným papierom. Robte vždy pohyby v jednom smere, inak si môžete kožu ešte viac potrhať. Keď už budete mať zhrubnutý povrch jemný, môžete si prípadne spraviť aj peeling. Teraz si už môžete nohy natrieť hrubou vrstvou krému a navliecť ponožky. Pôsobí to uvoľňujúco a hlavne vám do budúcnosti dobre hydratuje pokožku. Po pätnástich minútach môžete začať vmasírovávať zvyšky krému do chodidiel. Začínajte pri palcoch a končite na lýtkach. Ak máte veľké kŕčové žily, masírujte si len spodné chodidlá. Zdroj: www.diva.sk Autor: yka [link=http://di­va.aktuality.sk/cla­nok/23929/neza­nedbavajte-starostlivost-o-nohy/]Zdroj k článku[/link]

**Zdá sa vám celý proces zdĺhavý a chcete pri tom viac relaxovať? Nechajte sa rozmaznávať a ošetriť svoje chodidlá profesionálom. Na portáli www.megalacno.sk môžete využiť až 44% zľavu na pedikúru. ** Doprajte si skvelý oddych vašich nôh teraz len za 4,50 € z pôvodnej ceny 8 € a vaše nohy budú ako znovuzrodené! Kliknite na [link=http://www­.megalacno.sk/de­tail/91/Zlava-44-na-pedikuru-v-salone-ALURE.-Vychutnajte-si-pohladenie-vasich-unavenych-nh-a-oddych-len-za-450-]MEGALACNO[/link] a doprajte svojim nohám blahobyt, ktorý si iste zaslúžia.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM