Lucia Lauková Samospráva

V uliciach Nitry pribúdajú desiatky vrakov: Mestu chýba odstavné parkovisko

Mestskí policajti v Nitre majú v uliciach Nitry dlhodobý problém, a to autovraky. K ich odstraňovaniu by dopomohlo odstavné parkovisko, to však mesto nemá.

Ilustračný obrázok k článku V uliciach Nitry pribúdajú desiatky vrakov: Mestu chýba odstavné parkovisko
Zdroj: TASR

Mestská polícia (MsP) v Nitre eviduje každý rok niekoľko desiatok nepojazdných áut, ktoré blokujú verejné priestranstvá a často spôsobujú problémy pri údržbe komunikácií, alebo stavebných prácach v meste. Aj napriek tomu, že sa MsP sa darí väčšinu autovrakov odstrániť, vždy sa v uliciach mesta objavia nové.

Pribúdajúce vraky

Podľa informácií z MsP bolo roku 2010 na území Nitry evidovaných 212 dlhodobo nepojazdných vozidiel. Aj keď sa každý rok podarilo niekoľko desiatok takýchto áut dostať z verejného priestranstva, v roku 2014 mestskí policajti znovu zdokumentovali 126 odstavených vrakov. Z nich sa im 112 podarilo z ulíc mesta odstrániť, v roku 2015 však už MsP evidovala v meste ďalších 179 nepojazdných á­ut.

Chýba odstavné parkovisko

Podľa náčelníka MsP v Nitre Erika Duchoňa by mestskí policajti dokázali pri odstraňovaní autovrakov postupovať oveľa razantnejšie. „Dokážeme celý proces zabezpečiť, máme patričné kompetencie, všetko však zlyháva v poslednom článku celého procesu. Mestu chýba odstavné parkovisko, na ktoré by sa nepojazdné autá mohli zvážať a ktoré by prevádzkovala osoba oprávnená na likvidáciu vrakov,“ uviedol Duchoň.

Odstránenie vozidiel

Ako zdôraznil, kým v Nitre, alebo v jej blízkosti nebude odstavné parkovisko pre nepojazdné autá, bude proces odstraňovania autovrakov stále veľmi zdĺhavý a komplikovaný. „Zostaneme v patovej situácii, kedy musíme vykonávať neustále pochôdzky, vyhľadávať majiteľov takýchto áut, sústavne ich kontaktovať a presviedčať, aby svoje nepojazdné vozidlo z verejného priestranstva odstránili,“ vysvetlil Duchoň.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM