Rastislav Búgel Samospráva

V septembri do lavíc zasadne 726 prváčikov: Najviac na ZŠ Benkova

Na zápis do prvých ročníkov nitrianskych základných škôl prišlo tento rok 730 detí. V školskom roku 2013/2014 ich do prvých tried nastúpi 726.

Ilustračný obrázok k článku V septembri do lavíc zasadne 726 prváčikov: Najviac na ZŠ Benkova
Foto: Eva Viestová

Ako vo svojej správe uvádza vedúci odboru školstva, mládeže a športu na Mestskom úrade v Nitre Vladimír Ďuga, zo 14 základných škôl v meste nastúpi najviac prvákov na ZŠ Benkova, ktorá otvára triedy pre 105 detí. Na druhom mieste je ZŠ Fatranská s 99 deťmi a ZŠ Nábrežie mládeže so 76 žiakmi. Najmenej prvákov bude na budúci školský rok navštevovať ZŠ Ščasného, kde do školských lavíc v prvých triedach zasadne 13 detí.

Otvoria nulté ročníky

Aj v školskom roku 2013/2014 budú na ZŠ Krčméryho a ZŠ Novozámocká zriadené nulté ročníky, ktoré bude navštevovať spolu 30 detí. Odklad školskej dochádzky bude mať podľa Ďugu 57 predškolákov. Mesto zriaďuje v budúcom školskom roku aj dve triedy pre všeobecne intelektovo nadaných žiakov, ktoré budú fungovať na ZŠ Benkova. „V zmysle platnej legislatívy je najvyšší počet žiakov v triede prvého ročníka základnej školy 22 žiakov, v triede nultého ročníka 16 žiakov a v triede pre všeobecne intelektovo nadaných žiakov je najviac 12 žiakov. V prípade vyššieho záujmu o niektorú školu riaditeľ uprednostní deti z príslušného školského obvodu,“ doplnil Ďuga.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM