Futbal

V regionálnom derby deľba bodov: FC Nitra remizoval na trávniku ViOn-u

Regionálne derby začali lepšie domáci. Po rozohrávke zo stredového kruhu prišla učebnicová akcia po osi Ewerton-Chren-Sládek a ViOn už po 17 sekundách išiel do vedenia.

Ilustračný obrázok k článku V regionálnom derby deľba bodov: FC Nitra remizoval na trávniku ViOn-u
Zdroj: TASR

V 17. minúte Urgela spätnou prihrávkou vyzval Karlíka, s jeho strelou si však Hroššo poradil. V 25. minúte Dobrotka v pokutovom území sotil Balaja a ten z nariadenej jedenástky bezpečne vyrovnal. Skóre sa opäť menilo už o 3 minúty, keď Balaj vysunul Kóňu a ten s prehľadom zoči-voči Kováčovi poslal hostí do vedenia. V 34. minúte mal vyrovnanie na kopačke Urgela, ale sám pred Hroššom namieril iba do neho. V 39. minúte sa v super šanci ocitol Balaj, z dvoch krokov však loptu napálil len do brvna. Prekrásny futbalový moment priniesla 43. minúta. To Záhumenský nechytateľnou bombou z 25 m vymietol pavučiny v šibenici Hroššovej brány.

Po zmene strán diváci v silnom vetre veľa futbalovej krásy nevideli. Na hracej ploche sa rozpútal neľútostný boj o víťazný gól. V 72. minúte Karlíkovu strelu z priameho voľného kopu Hroššo kryl, na opačnej strane z dobrej pozície Fábry pálil nad. V 82. minúte pred zakončujúcim Charizopulosom zachraňoval Kováč. V 83. minúte po ruke v pokutovom území hostí zostala píšťalka rozhodcu nemá. V 85. minúte sa domáci dočkali, ale gól Záhumenského pre tesný ofsajd neplatil. V hektickom závere sa na skóre už nič nezmenilo, a tak sa regionálne derby skončilo zmierlivou remízou.

ViOn Zlaté Moravce-Vráble – FC Nitra 2:2 (2:2)

Góly: 1. Sládek, 43. Záhumenský – 25. Balaj (z 11 m), 28. Kóňa. Rozhodovali: Kružliak – Somoláni, Bobko, ŽK: Dobrotka – Kuník, Kotrík, Vencl, 2246 divákov

Juraj Jarábek, tréner ViOnu: „Stretnutie sme mali od úvodu pod kontrolou, potom prišla hluchá chvíľa a Nitra výsledok otočila. V závere polčasu Záhumenský nádherne vyrovnal. Obidve mužstvá chceli vyhrať, zápas sa musel divákom páčiť. Myslím si, že hráči si zaslúžia väčšiu podporu fanúšikov. Sporné veci z tohto stretnutia necháme na kompetentných.“

Ivan Galád, tréner Nitry: „Dnes sme veľmi chceli vyhrať, ale vedeli sme, že proti nám stojí silný súper. Úvod nám nevyšiel, hneď v prvej minúte sme dostali gól. Potom sme to otočili a mohli sme do polčasu viesť aj o dva góly. V druhom polčase sme chceli vyhrať, nakoniec sa stretnutie skončilo nerozhodne.

Tabuľka po 15. kole:

Poradie Tím Body
1. Trnava 37
2. Dunajská Streda 28
3. Žilina 27
4. Slovan 26
5. Nitra 26
6. Trenčín 24
7. Ružomberok 24
8. Zlaté Moravce 20
9. Michalovce 14
10. Prešov 11
11. Podbrezová 10
12. Senica 6

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM