Rastislav Búgel Futbal

V prvom kole štvorgólový debakel: Doma s Myjavou prehra o gól

Pod Zoborom sa stretli mužstvá, ktoré v 1. kole utŕžili štvorgólový debakel. Ako prví sa do šance dostali hostia už v 6. minúte, keď Pekár sám pred Chudým v gólovej príležitosti neuspel.

Ilustračný obrázok k článku V prvom kole štvorgólový debakel: Doma s Myjavou prehra o gól
Foto: Rastislav Búgel

V 23. minúte dostal Myjavčan Kukoľ už svoju druhú žltú kartu v zápase a automaticky videl aj červenú. O minútu neskôr zahrával Cleber štandardku a Benčík hlavou len tesne minul bránu hostí. Na opačnej strane si s príležitosťou Bruška poradil domáci brankár. Gól na hlave mal v 33. minúte Nitran Ševčík, ale po centri Hálu opečiatkoval len brvno. V závere polčasu to ešte skúšali domáci Cleber a hosťujúci Siva, ale ich pokusy brankári zlikvidovali.

Gól bez odpovede

V 48. minúte predviedli domáci krásnu akciu a po kombinácii Kaspřák-Cleber-Ševčík musel zachraňovať myjavský brankár. O tri minúty sa však z gólu tešili oslabení hostia, keď po rohu Bruška pekne trafil z prvej Šulek. Myjavčania boli aktívni i naďalej. V 64. minúte z výhodnej pozície prestrelil Šulek a o 8 minút neskôr pri obliehaní nitrianskej brány neuspeli Lukšík ani Siva. Hostia mohli pridať ďalší gól aj v 77. minúte, keď nitriansky brankár zle vybehol a po zakončení Daniela vyhlavičkoval z prázdnej brány Kolmokov. Domáci mali príležitosť na vyrovnanie v 82. minúte, keď po Pauknerovom prízemnom centri Cleber zakončil vedľa. Hostia potom bez väčších problémov svoje víťazstvo udržali a v nadstavenom čase ešte mohli zvýšiť Danielom, ten však pred Chudým neuspel.

Ladislav Šimčo, tréner Nitry: „Myslím si, že sme mali zápas dobre rozohraný. Hrali sme o jedného viac, mali sme šance a nastrelili sme brvno. Žiaľ, v úvode druhého polčasu sme inkasovali zo štandardky a zvyšok sme hrali pod stresom. Toto mužstvo ešte takéto situácie nevie zvládať.“

Ladislav Hudec, tréner Myjavy: „Klobúk dole pred mojimi hráčmi. Od vylúčenia sme museli dať do toho srdce aj taktickú zrelosť. Vyhrať sme mohli dokonca aj vyšším rozdielom. To, čo sme doma stratili, sme tak teraz získali.“

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM