Lucia Lauková Správy

V priemyselnom parku v Nitre majú vyrásť ubytovne: Poskytnú tisíc lôžok

V areáli nitrianskeho priemyselného závodu majú vzniknúť ubytovacie zariadenia. Kapacita priestorov je tisíc lôžok. Výstavba by mala začať budúci rok.

Ilustračný obrázok k článku V priemyselnom parku v Nitre majú vyrásť ubytovne: Poskytnú tisíc lôžok
Zdroj: TASR

Spoločnosť Nitra Invest, s.r.o., plánuje vybudovať v areáli priemyselného parku Sever v Nitre výrobnú prevádzku s ubytovňou pre krátkodobé ubytovanie pracovníkov. V dvoch osempodlažných objektoch s hrubou podlažnou plochou 14 000 metrov štvorcových by mali vzniknúť ubytovacie priestory s celkovou kapacitou 1000 lôžok.

Začiatok výstavby

Výstavba by sa mala podľa predloženej projektovej dokumentácie začať v júli budúceho roka, spustenie objektu do prevádzky je naplánované na január 2019. Celkové náklady stavby investor vyčíslil na 11 miliónov eur.

Výroba aj ubytovne

V navrhovaných objektoch ubytovní bude umiestnená výrobná prevádzka na výrobu elektroniky na prvom nadzemnom podlaží. Investor počíta s čistou jednoduchou dielenskou výrobou, v ktorej by vytvoril osem pracovných miest. Výroba bude podmienená prevádzkou len v denných hodinách, čím zabezpečí plynulú prevádzku objektov ubytovní aj výrobných priestorov. Súčasťou areálu by malo byť 200 parkovacích mi­est.

Funkčné využitie priestoru

Nitra Invest, s.r.o., je vlastníkom parciel, na ktorých plánuje výrobnú prevádzku s ubytovňou vybudovať. Výstavba by mala prispieť k funkčnému dotvoreniu nevyužitého priestoru v lokalite priemyselného parku Nitra – Sever s predpokladom rozvoja územia. „Na základe počtu zamestnancov a samotného rozvoja je ubytovňa vhodným riešením pre zmenšenie dochádzkovej vzdialenosti zamestnancov do firiem pôsobiacich v priemyselnom parku,“ zdôvodnil svoj zámer výstavy investor.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM