Lucia Lauková Krimi

V Nitrianskom kraji odhalili podvodníka: Muž (42) sa vydával za policajta

V Nitrianskom kraji vyčíňal falošný policajt. Obvinený je z podvodu a v prípade preukázania viny mu hrozí pobyt za mrežami.

Ilustračný obrázok k článku V Nitrianskom kraji odhalili podvodníka: Muž (42) sa vydával za policajta
Zdroj: TASR

Kriminalisti v Nitrianskom kraji odhalili podvody falošného policajta. O podvodníkovi nám poskytla informácie Božena Bruchterová, hovorkyňa KR PZ v Nitre. „Levickí kriminalisti na základe vlastných poznatkov a vyhľadávacej činnosti získali informácie o mužovi, ktorý podvodným konaním vylákal od dvoch sestier z obce Tekovské Lužany finančné čiastky,“ upresnila policajná hovorkyňa, Božena Bruchterová.

Ako dodala, policajti s touto operatívnou informáciou okamžite začali pracovať a preverovať viaceré osoby. „Na základe dobrej miestnej znalosti a získaných poznatkov zistili, že ide o 42-ročného muža z obce Málaš,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa, Božena Bruchterová.

Podľa slov hovorkyne Boženy Bruchterovej, muž sa vydával za policajta a svojim správaním pôsobil na ženy veľmi dôveryhodne. „Pomoc od falošného muža zákona, ako sa zbaviť problémov im preto prišla vhod. 42-ročný Viktor pod zámienkou vyrovnania dlhu v zdravotnej poisťovni vylákal od 24-ročnej ženy 600 eur, čo mala byť provízia za vybavenie,“ povedala Božena Bruchterová, hovorkyňa KR PZ v Nitre.

Nemalú finančnú hotovosť zverila do rúk podvodníka aj druhá žena. „Od druhej 27-ročnej ženy pod zámienkou vybavenia vodičského preukazu bez toho, aby musela chodiť na kurz vylákal 535 eur. Policajti podozrivého muža ku skutku vypočuli a bolo mu vznesené obvinenie z prečinu podvodu. Obvinenému v prípade preukázania viny hrozí v zmysle zákona trest odňatia slobody na dva roky,“ informovala nás Božena Bruchterová, hovorkyňa KR PZ v Nitre.

Ako dodala, hovorkyňa Božena Bruchterová, levickí kriminalisti momentálne pracujú s ďalším poznatkom, ktorý je v štádiu preverovania. „Je ale možné, že tento muž podviedol aj ďalšie osoby a poškodených môže byť viac. Upozorňujeme občanov, aby sa nedali nalákať na žiadne ponuky od neznámych ľudí, ktorí im sľúbia pomoc za finančné prostriedky. Občania, ktorí takýmto podvodným konaním prišli o svoje peniaze, môžu vec oznámiť na polícii,“ doplnila policajná hovorkyňa KR PZ v Nitre, Božena Bruchterová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM