Správy

V Nitrianskom kraji neúraduje len Covid-19: TOTO zistili epidemiológovia

Aká bola epidemiologická situácia v Nitrianskom kraji za 31. kalendárny týždeň 2021? Epidemiológovia zverejnili najnovšie štatistiky.

Ilustračný obrázok k článku V Nitrianskom kraji neúraduje len Covid-19: TOTO zistili epidemiológovia
Zdroj: TASR/František Iván

V Nitrianskom kraji bol v 31. kalendárnom týždni zaznamenaný nárast chorobnosti na akútne respiračné ochorenia (ARO) o 1,3% oproti predchádzajúcemu kalendárnemu týždňu. Informuje o tom Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Nitre.

„Spolu bolo hlásených 1 214 akútnych respiračných ochorení. Z toho na chrípku a CHPO bolo hlásených 66 ochorení, čo je 5,4% z počtu všetkých ARO,“ spresnil úrad, podľa ktorého ide o pokles chorobnosti chrípky a CHPO o 39,5% oproti minulému kalendárnemu týždňu.

Lekári hlásili najvyššiu chorobnosť na ARO v skupine 0 až 5-ročných detí. Priebeh ochorení bol podľa lekárov komplikovaný u 37 osôb, čo predstavuje 3,0% z celkového počtu hlásených ochorení.

Prečítajte si tiež

Išlo prevažne o zápaly prínosových dutín či stredného ucha, ale aj zápaly pľúc. „Ochorenia hlásilo 49% praktických lekárov pre deti a dorast a 36% lekárov pre dospelých,“ dodáva RÚVZ v Nitre.

Okrem toho bolo v Nitrianskom kraji hlásených 17 prípadov ochorení Covid-19 potvrdených PCR vyšetrením a 6 prípadov ochorenia potvrdené antigénovým testom.

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy pre dovolenkárov

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM