Monika Földešiová Rôzne

V nitrianskej prevádzke chcú prijať 900 pracovníkov

Výrobca televízorov Foxconn plánuje tento rok vo svojom závode v Nitre zvyšovať produkciu, s čím súvisí aj zvýšenie počtu pracovníkov o približne 900 ľudí.

„Tento rok plánujeme zvýšiť výrobné množstvo televízorov o polovicu. To sa odzrkadlí aj na zamestnanosti, ktorú plánujeme zvýšiť o 30 percent,“ uviedla pre dnešné vydanie denníka Hospodárske noviny (HN) hovorkyňa slovenského Foxconnu Helena Windisch. Foxconn prevzal minulý rok závod Sony v Nitre, nárast produkcie aj prijímanie nových zamestnancov súvisia práve s nárastom objednávok od bývalého vlastníka. „Výrobný plán bude odzrkadľovať potreby nášho zákazníka, spoločnosti Sony,“ //konštatovala Windisch. Kým vlani vyrobili v Nitre tri milióny televízorov, tento rok ich má byť o polovicu viac. Spoločnosť pritom avizuje do budúcnosti aj ďalšie investície. //„V januári budúceho roka plánujeme investovať do rozšírenia liniek zameraných na výrobku dosiek plošných spojov,“ priblížila pre HN Windisch.

Foxconn s rozširovaním výroby nadväzuje na Samsung, ktorý už na konci minulého roka avizoval vytvorenie ďalších 1000 pracovných miest. V apríli tohto roka otvára svoj nový závod na Slovensku aj ďalší výrobca televízorov AU Optronics, ktorý má v Trenčíne vytvoriť 3000 pracovných miest. Len za minulý rok SR do Európy vyviezla takmer 11 miliónov televízorov, pripomínajú HN.// „Veľkou výhodou Slovenska sú hlavne nižšie mzdové náklady, logistická poloha v strede Európy aj zavedenie eura,“ //vysvetlil pre denník analytik Redbaenk David Šplíchal.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM