Správy

V Nitre vznikla Knižnica Jána Kuciaka: Na otvorenie prišli aj novinárovi rodičia, FOTO

Knižnica vznikla v priestoroch katedry žurnalistiky UKF. Je venovaná spomienke na zavraždeného novinára Jána Kuciaka, ktorý na katedre študoval a neskôr aj pôsobil.

Ilustračný obrázok k článku V Nitre vznikla Knižnica Jána Kuciaka: Na otvorenie prišli aj novinárovi rodičia, FOTO
6
Galéria

Na Filozofickej fakulte Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre vznikla Knižnica Jána Kuciaka. Umiestnená je na ulici B. Slančíkovej v priestoroch Katedry žurnalistiky a nových médií, ktorá knižnicu spravuje.

„Knižnica funguje ako študovňa, využívať ju môžu zamestnanci i študenti univerzity, ale aj široká verejnosť,“ informovala vedúca katedry Andrea Chlebcová Hečková.

Prečítajte si tiež

Knihy budú dopĺňať

Knižnica je venovaná spomienke na zavraždeného novinára Jána Kuciaka, ktorý na katedre študoval a neskôr aj pôsobil. Zameraná je predovšetkým na literatúru z oblasti investigatívnej i dátovej žurnalistiky, ale aj etiky médií.

„Nebude veľmi bohatá, čo sa týka počtu zväzkov, bude ich zhruba stovka. Väčšinu z nich vydali zahraničné vydavateľstvá, na Slovensku nie je v tejto oblasti veľa vydaných kníh. Plánujeme postupne dopĺňať knižný fond o nové publikácie, ktoré budú vychádzať,“ zhodnotila vedúca katedry.

Projekt knižnice podporilo britské veľvyslanectvo na Slovensku, ktoré financovalo zriadenie priestorov i nákup literatúry. Zámerom veľvyslanectva bolo poukázať na dôležitosť slobody médií v demokratickej spoločnosti pri príležitosti šiesteho výročia zavraždenia Kuciaka.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
V priestoroch katedry žurnalistiky UKF otvorili Knižnicu Jána Kuciaka
6
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM