Rastislav Búgel Samospráva

V Nitre volila aj 101-ročná pani: Chýba jej atmosféra pešej zóny

Svoje volebné právo dnes dopoludnia využila aj druhá najstaršia obyvateľka Nitry, 101-ročná Mária Korecová. Švagriná kardinála Korca volila v druhom volebnom obvode v Starom meste.

Ilustračný obrázok k článku V Nitre volila aj 101-ročná pani: Chýba jej atmosféra pešej zóny
Zdroj: TASR

„Chcem, aby bola Nitra pekná, aby tu ľudia šťastne žili a boli k sebe slušní a dobrí. Na mne už nezáleží, no obyvateľom Nitry by som dopriala, aby mali dobrý život. Ja som taký mala a je to na mne vidieť,“ zdôvodnila svoju účasť na voľbách.

Rodáčka zo Šaštína oslávila v piatok (14.11.) svoje 101. narodeniny. V Nitre žije od roku 1942. Napriek tomu, že je sebestačná a s pomocou paličky sa pohybuje bez problémov, do mesta často nechodí. „Dnes už Nitru až tak dobre nepoznám, veľmi sa zmenila. Keď idem von so synom, nestačím sa čudovať, kde to sme. Mne sa vždy veľmi páčila hlavná ulica, dnešná pešia zóna. Chodili sme tam na zmrzlinu, bola tam taká iná atmosféra,“ spomína Korecová.

Vitálna dôchodkyňa sa podľa vlastných slov doteraz zúčastnila na všetkých voľbách s výnimkou jedných, ktoré zmeškala pre chorobu. „Ja som ešte nebohého Hlinku volila. Keď prišiel na námestie do Šaštína, hneď sa tam strhla bitka. No on sa dal počúvať.“ Veselá pani Korecová sa o dianie vo svete stále zaujíma. Pozerá správy, noviny číta bez okuliarov. Prekáža jej však, že sa v televízii objavuje stále viac vulgarizmov. „Niekedy sa to naozaj nedá pozerať. Ja som niečo také nezažila, tá vulgárnosť, neúcta medzi ľuďmi, to mi naozaj prekáža.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM