Správy

V Nitre spustili nové jazykové kurzy: Slovenčinu sa učia aj študenti z Kambodže či Iraku

O kurzy slovenského jazyka v Nitre je veľký záujem. Cudzincov učia aj o živote na Slovensku so zameraním na nitrianske lokálne špecifiká.

Ilustračný obrázok k článku V Nitre spustili nové jazykové kurzy: Slovenčinu sa učia aj študenti z Kambodže či Iraku
Zdroj: Mareena

Cudzinci žijúci v Nitre sa učia po slovensky aj na kurzoch občianskeho združenia Mareena. Záujem je podľa združenia veľký.

„Minulý týždeň sme v Nitre spustili dva nové jazykové kurzy slovenčiny pre falošných začiatočníkov* a s potešením hlásime, že ich kapacitu sme naplnili do posledného miesta,“ informuje občianske združenie Mareena, s tým, že oba vedie študentmi obľúbená lektorka Simona.

Prečítajte si tiež

Pridali sa ďalší

Okrem ľudí z Ukrajiny zapojili aj cudzincov z rôznych ďalších krajín.

„Otvorili sme tak novú skupinu, ktorú tvoria študenti z Portugalska, Kambodže, Španielska, Iraku, Thajska či Filipín,“ uvádza združenie.

Jednotlivé lekcie budú podľa združenia zamerané na reálne osvojenie si základov slovenského jazyka potrebných v každodennej komunikácii, s veľkým dorazom na konverzáciu.

Lepšie spoznajú aj Nitru

„Lekcie sú prepojené aj so základnou sociokultúrnou orientáciou o živote na Slovensku, so špecifickým zameraním na nitrianske lokálne špecifiká,“ priblížilo združenie.

„Uvedomujeme si, že znalosť slovenského jazyka je kľúčom k úspešnej integrácii, preto budeme v Nitre v najbližších týždňoch otvárať aj ďalšie kurzy,“ dodáva Mareena s tým, že program vzdelávania a profesionálneho rozvoja realizuje svoje aktivity vďaka finančnej podpore UNHCR.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM