Kultúra

V Nitre si pripomenie tradície vidieka: Premávať bude aj parný vlak, PROGRAM

Poľnohospodárske múzeum ožije slovenskými tradíciami. Chýbať nebude folklór, domáce zvieratá, remeselný jarmok i ochutnávky.

Ilustračný obrázok k článku V Nitre si pripomenie tradície vidieka: Premávať bude aj parný vlak, PROGRAM
14
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

V priestoroch Slovenského poľnohospodárskeho múzea sa bude od štvrtka 19. augusta do nedele 22. augusta konať podujatie s názvom Tradície slovenského vidieka.

Menšie podujatie je náhradou za zrušenú výstavu Agrokomplex. Myšlienkou podujatia je znovu objaviť krásu slovenských tradícií.

Hlavným organizátorom výstavy je Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR spolu s národným výstaviskom Agrokomplex.

Výstava bude vo štvrtok, piatok a sobotu otvorená od 9.00 do 18.00 a v nedeľu od 9.00 do 17.00.

Program podujatia

Tešiť sa môžete na ukážky remesiel, remeselný jarmok, ochutnávku rôznych tradičných pochutín, zdobenie medovníkov či výrobu sviečky z včelieho vosku.

Vystavená bude aj historická technika, ako traktory, sejačky, pluhy, veľká poľnohospodárska a hasičská technika.

Pripravený bude tiež bohatý sprievodný program. O zábavu sa postarajú DH Skýcovanka, skupina Ranč, Nitrianska Heligónka, FS Tradícia, DH Lieskované, FS Nevädza, Janissa i E.G.O. Group.

V sobotu 21. augusta bude prebiehať aj celoslovenská súťaž v kosení ručnou kosou.

Prečítajte si tiež

Ochutnávky v expozíciách

Sprístupnené budú aj objekty skanzenu. Povoziť sa budete môcť aj na parnom vlaku, ktorý bude premávať po Nitrianskej poľnej železnici.

„V expozícii Mliečnica budete môcť ochutnať tradičné syrové korbáčiky, v expozícii Pekáreň si pochutnáte na cesnakových posúchoch, sladké medovníčky vám ponúkneme pri Mlyne, Melta kávu v konzume a v expozícii Voštinársky záboj si okrem ochutnávky medov a medoviny budete môcť vyrobiť aj vlastnú sviečku! Pre dospelákov bude v expozícii Hajloch pripravená ochutnávka vín,“ uvádzajú organizátori.

Svoju expozíciu budú mať pripravenú aj Štátne lesy SR, ktoré predstavia produkty z diviny, vína z vlastnej vinice a výrobky zo šípkovej dužiny.

Zábava pre deti

Chýbať nebude ani expozícia živočíšnej výroby, kde nebude chýbať hovädzí dobytok, kone, ovce, kozy, ale aj sliepky, zajace, morky, prepelice či kuriatka.

Pre deti bude pripravený detský pavilón, trampolíny, nafukovacie atrakcie, preliezačky, detský elektrický vláčik či vozenie na koňoch.

Kompletný sprievodný program si môžete pozrieť TU!

Mohlo by vás zaujímať

Bez testu

Ako uvádzajú organizátori, na podujatie nie je potrebný test. Kapacita však bude obmedzená. V jednom čase môže byť v areáli najviac 1 000 ľudí.

Dospelí zaplatia za lístok 3 eurá.

Zadarmo budú mať vstup občania s preukazom ŤZP (preukaz s červeným prúžkom) a deti do začatia školskej dochádzky (do 6 rokov) v sprievode rodiča.

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie správy

Spev bol prejavom duše roľníka, pomáhal mu udržiavať rytmus a radosť pri práci. Spievať a tancovať sa veru bude aj na...

Posted by Agrokomplex on Sunday, August 15, 2021
Slovenské poľnohospodárske múzeum v Nitre
14
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM