Lucia Lauková Šport Hokej

V Nitre si budete môcť zahrať hokej s profesionálmi: Na turnaji Hentinen Cup

Pre všetkých milovníkov a hráčov hokeja je tu šanca zahrať si turnaj s profesionálnymi hokejistami. Najlepšie amatérske mužstvo si odnesie pohár Hentinen Cupu.

Ilustračný obrázok k článku V Nitre si budete môcť zahrať hokej s profesionálmi: Na turnaji Hentinen Cup
Foto: Rastislav Búgel

V poradí 7. ročník Hentinen Cupu sa bude konať v termíne od 12. do 14. mája 2017 v priestoroch hokejovej haly na Klokočine. Ide o turnaj amatérskych mužstiev v ľadovom hokeji s účasťou profesionálov a osobností slovenského hokeja.

Organizátori avizovali, spustenie registrácie v najbližších dňoch. Okrem toho sa môžete tešiť aj na súťaže zručnosti. „Súťaž zručností a konfrontácia vlastných síl s profesionálnymi hokejistami v bezkontaktnom súboji o pohár Hentinen Cup,“ uvádzajú organizátori na FB profile udalosti.

Hokejový turnaj amatérov píše svoju tradíciu od roku 2009. Ambasádorom minulého ročníka bol majster sveta Marek Urama, ktorý aj ovládol prvé priečky v hodnotení turjana. V predchádzajúcom 6. ročníku sa na ľade vystriedalo 6 mužstiev. Tento rok by sa podľa organizátorov mohol ich počet rozšíriť aj na 10 tímov. Minuloročným víťazom turnaja sa stalo mužstvo Tučňákov.

Spomedzi hokejových osobností ste mohli vidieť Ľubomíra Kolníka, Andreja Kudrnu, Romana Tvrdoňa, Ivana Droppu či Miroslava Štefanku. Nechýbala účasť Mareka Slováka či trénerov Marcela Ozimáka a Róberta Spišáka.

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM