Aktualizované Lucia Lauková Správy

V Nitre sa zosunul svah: Čiastočne ZABLOKOVAL chodník aj cestu, FOTO

Zosuv zablokoval chodník nad cintorínom. Časť hliny skončila aj na ceste.

Ilustračný obrázok k článku V Nitre sa zosunul svah: Čiastočne ZABLOKOVAL chodník aj cestu, FOTO
27
Galéria

V lokalite neďaleko Párovského cintorína a záhradkárskej oblasti sa v utorok ráno zosunul svah. Časť pôdy aj s drevinami odnieslo až na chodník, ktorý v problémovom úseku uzavreli.

Hlina zasahuje aj do cesty, preto je doprava presmerovaná do jedného jazdného pruhu. Na mieste sú osadené zátarasy a dopravné značenie.

Prečítajte si tiež

Na obhliadke boli aj zástupcovia nitrianskej radnice, mestskej polície a Strediska mestských služieb. Podľa hovorcu mesta, zosuv zrejme spôsobilo prasknuté vodovodné potrubie. Pozemok však patrí VÚC. O vyjadrenie sme požiadali aj župu.

Vodu zastavili

Ako informuje NSK presná príčina zosuvu je v štádiu zisťovania. „Podľa predbežných informácií bol zosuv spôsobený haváriou na vodovodnej prípojke alebo vodovodnom potrubí v niektorom z bezprostredne susediacich objektov, čo spôsobilo podmočenie pôdy a jej následné zosunutie,“ uviedla Silvia Zeumerová z Komunikačného oddelenia NSK.

Prívod vody sa podarilo zastaviť a na miesto boli privolaní pracovníci Regionálnej správy a údržby ciest Nitra. Tí sa starajú o odstránenie zosunutého nánosu zeminy na chodníku a vozovke.

Hrozí ďalší zosuv?

Chodník aj jazdný pruh vozovky sú v dotknutom úseku uzatvorené, súvisiace obmedzenia sú vyznačené dopravným značením.

„Situáciu toho času rieši rozostavenie zábran, aby nedochádzalo k ďalšiemu zosuvu pôdy na vozovku, ktorý by mohol nastať pre očakávané daždivé počasie. Zabezpečuje sa vykonanie prác potrebných na spevnenie svahu, zabránenie ďalším zosuvom a spriechodnenie komunikácií pre chodcov aj motorové vozidlá,“ dodáva Zeumerová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

V Nitre sa zosunul svah: Čiastočne ZABLOKOVAL chodník aj cestu, FOTO
27
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM