Kultúra

V Nitre sa začína Festival amatérskeho divadla: Prilákal aj zahraničné súbory

Nitra hostí 9. ročník komunitného divadelného festivalu s medzinárodnou účasťou. Potrvá do 22. júla.

Ilustračný obrázok k článku V Nitre sa začína Festival amatérskeho divadla: Prilákal aj zahraničné súbory
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Divadelné predstavenia amatérskych súborov zo Slovenska, Čiech, Poľska, Izraela a Gruzínska ponúkne deviaty ročník Festivalu amatérskeho divadla (FAD). Krajské osvetové stredisko (KOS) v Nitre ho organizuje od 18. do 22. júla v Kultúrnom dome v Párovských Hájoch.

Ako informovali organizátori, súčasťou podujatia je aj šesť divadelných workshopov, výstava fotografií, medzinárodný seminár a odborné diskusie.

Prečítajte si tiež

Priestor pre neprofesionálov

„Festival je určený prioritne pre neprofesionálne divadlá mladých z Nitrianskeho kraja a zo zahraničia. Adresátom je mladé i dospelé publikum. Na FAD hľadáme netradičné predstavenia, ktoré spracúvajú osobné témy mladých, sú zaujímavé inakosťou žánru a formy,“ uviedlo KOS.

Podľa organizátorov je hlavným cieľom festivalu vytváranie priestoru amatérskym divadlám, experimentovanie a hľadanie rôznorodosti v umení.

„Snažíme sa objavovať inovatívne formy práce s tínedžerským publikom cez divadlo s dôrazom na rozvoj kritického myslenia. Chceme naďalej reflektovať na potreby mladého divadla a mladého diváka a pracovať s tým plnohodnotne,“ zdôraznili organizátori.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

V UTOROK ZAČÍNA FESTIVAL AMATÉRSKEHO DIVADLA 🎭 9. ročník komunitného divadelného festivalu s medzinárodnou účasťou sa...

Posted by Mesto Nitra on Monday, July 17, 2023
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM