Lucia Lauková Kultúra Kultúra

V Nitre sa začal 17. ročník divadelného festivalu: Hlavnou témou je dobrodružstvo

17. ročník divadelného festivalu prinesie do Nitry veľa dobrodružstiev. Tento ročník bude venovaný predstaveniam, ktoré sú plné dramatizácie, dobrodruhov či pirátov.

Ilustračný obrázok k článku V Nitre sa začal 17. ročník divadelného festivalu: Hlavnou témou je dobrodružstvo
Foto: Lucia Lauková / Zdroj: Dnes24.sk

Na Univerzite Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre sa začal 17. divadelný festival pre základné, stredné a jazykové školy. Podujatie s viacjazyčným názvom Adventure – Aventura – Aventure – Avventura – Abenteuer – Dobrodružstvo sa bude konať v Aule UKF do 22. apríla.

Hry budú v rôznych jazykoch

Na jeho príprave sa podieľa Katedra anglistiky a amerikanistiky, Katedra germanistiky a Katedra romanistiky Filozofickej fakulty UKF a Okresný úrad v Nitre. Ako informovali organizátori, divadelné predstavenia budú v rôznych jazykoch. Prevažovať bude angličtina, ale hry budú aj v nemčine, španielčine, francúzštine a ruštine.

Odohrajú aj komiksové príbehy

Hlavnou témou 17. ročníka divadelného festivalu je dobrodružstvo, preto sa budú niesť jednotlivé predstavenia v duchu myšlienok slávnych dobrodruhov a výskumníkov. Prezentovať sa budú dramatizácie známych literárnych dobrodružných príbehov, napríklad z kníh Pán prsteňov, Kniha džunglí, Ostrov pokladov či Robinson Crusoe. Chýbať nebudú ani inscenácie venované svetu pirátov, ceste do budúcnosti alebo príbehom o duchoch. Súčasťou festivalu budú aj hry inšpirované filmovými a komiksovými dobrodružnými príbehmi.

Môže vás zaujímať:

Milovníci hudby sa majú načo tešiť: Ars Organi Nitra prinesie pod Zobor sériu organových koncertov

KOMPLETNÝ PROGRAM: Nitrianske univerzitné dni sa blížia, prinesú toho viac než dosť!

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM