Lucia Lauková Kultúra

V Nitre sa pokúsime o ďalší rekord: Jeho súčasťou môžete byť aj vy!

V našom meste sa už čoskoro pokúsime o zápis do slovenskej knihy rekordov. Zapojiť sa môžete aj vy.

Ilustračný obrázok k článku V Nitre sa pokúsime o ďalší rekord: Jeho súčasťou môžete byť aj vy!
Zdroj: TASR

Pokus o slovenský rekord sa bude konať počas slávností Nitra, milá Nitra, ktorých súčasťou je aj Slavica festival. Zapojiť sa do rekordu môžete vašou účasťou aj vy.

Organizátori chcú zhromaždiť na Svätoplukovom námestí čo najviac ľudí v krojoch 4. júla 2016 o 17.00 ho­dine. Čím sa zároveň pokúsia zapísať do Knihy slovenských rekordov.

Ako nás informovala Nikoleta Jurčinová pokus o rekord zastrešuje Matica Slovenská. Organizátori očakávajú vysokú účasť. „Do Nitry príde niekoľko autobusov, napokon počas týždňa sa koná Akademická Nitra, kde budú súťažiť folklórne súbory z mnohých krajín, teda cca 600 osôb,“ povedala Jurčinová. Doposiaľ sa najviac krojovaných ľudí na jednom mieste stretlo na Devíne v počte 172.

Tohtoročný Slavica festival ponúkne bohatý program. Vystúpia folklórne súbory zo Slovenska i zahraničia, ako napríklad FS Gostinec z Bieloruska, FS Vuk Stefanovic Karadic zo Srbska, FS Furmani zo Slovenska, FS Belgorodskoje Razdolie z Ruska, FS Belije Kamni z Ruska. „V Nitre sa Slavica Festival začne v pondelok 4. Júla. Diváci si budú môcť pozrieť vystúpenia na Svätoplukovom námestí až do 19:00. Festivalové súbory si budú môcť záujemcovia a priaznivci vychutnať aj v utorok 5. Júla v Mestskom parku Sihoť, v čase od 14:00 do 16:00,“ uvádza Nikoleta Jurčinová.

Môže vás zaujímať:

Noční vlci navštívia Slovanské krajiny: Motorkári svoju cestu zakončia v Nitre!

KOMPLETNÝ PROGRAM: Slávnosti Nitra, milá Nitra sú za rohom, pozrite sa čo nás čaká

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM