Správy

V Nitre sa budú konať bežecké PRETEKY: Pripravená bude aj ochutnávka PIVA!

Bežecké preteky budú spojené s netradičným programom. Tešiť sa môžete na ochutnávky aj grilovačku.

Ilustračný obrázok k článku V Nitre sa budú konať bežecké PRETEKY: Pripravená bude aj ochutnávka PIVA!
Zdroj: Pexels.com

V Nitre sa bude v utorok 21. marca konať Jarný beh okolo Botanickej záhrady SPU. Štart je o 18.00 hodine. Bežci budú pretekať po asfaltovom okruhu okolo areálu botanickej záhrady.

Pretek sa beží na 3, 5 a 10 okruhov, pričom každý okruh má dĺžku 1 000 metrov.

„V každej kategórii 3 000 metrov, 5 000 metrov a 10 000 metrov sa vyhodnotia prví traja pretekári – samostatne muži a ženy,“ uvádzajú organizátori.

Prečítajte si tiež

Preverí športovcov

„Beh o život je podujatie, ktoré preverí každého športovca. Je to kráľovská disciplína, ktorá preverí nie len telesné ale aj mentálne schopnosti bežca. Po každom kilometri je zmyslové vnímanie športovca preverené senzorickou analýzou analytu zvoleného s ohľadom na ročné obdobie a dispozície organizátorov,“ informujú organizátori.

Vyhráva ten súťažiaci, ktorý dokáže skombinovať telesnú aktivitu s korektne vykonanou senzorickou analýzou. Štartovné na mieste bude 10 eur. Prihlásiť sa môžete aj online do 20. marca za 6 eur.

Grilovačka aj ochutnávka

Športové podujatie bude spojené aj s grilovačkou, ochutnávkou piva z experimentálneho pivovaru, inovatívnych potravín a spoznávaním parku Botanickej záhrady SPU.

„V priestoroch areálu SPU bude k dispozícii gril, kde si môžu fanúšikovia a súťažiaci pripraviť svoju prvú jarnú grilovanú pochúťku. Zároveň vám absolventi predmetu SENZORIKA predstavia svoje bláznivé recepty na chutné grilované mäso a zeleninu,“ priblížili organizátori.

Experimentálne pivo aj potraviny budúcnosti

Každý účastník nad 18 rokov dostane tiež možnosť ochutnať a vyjadriť svoj názor na experimentálne pivo s produkcie vedeckého centra AgroBioTech a porovnať ho s komerčným pivom. Konzumentský prieskum bude použitý na zlepšenie vedeckej práce.

Ochutnať budete môcť aj potraviny budúcnosti. „Bude sa jednať o experimentálne produkty a preto budete potrebovať trochu odvahy, aby ste vyskúšali pekárenské produkty s obsahom proteínu hmyzu, jedlý gél zvyšujúci imunitu, nápoj plný antioxidantov vyprodukovaný z vedľajších produktov výroby kávy, ako aj upravený med ktorý rozžiari každú detskú tvár. Ako súčasť experimentu môžete každý produkt ohodnotiť a poriadne skritizovať, aby sme vedeli či smerujeme výskum správnym smerom,“ konštatujú organizátori.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM