Kultúra

V Nitre sa bude konať veľká Bubnovačka: Upozorní na týranie a zneužívanie detí

Pri príležitostí Svetového dňa prevencie týrania a zneužívania detí sa bude v Nitre konať ďalší ročník Bubnovačky. Pomáhať budú aj známe osobnosti z Nitry.

Ilustračný obrázok k článku V Nitre sa bude konať veľká Bubnovačka: Upozorní na týranie a zneužívanie detí
Zdroj: TASR

Aj tento rok sa bude pri príležitosti Svetového dňa prevencie týrania a zneužívania detí, 19. novembra, konať už 4. ročník Bubnovačky s názvom „Aby bolo deti lepšie počuť.“ Podujatie bude od tohto roku pod záštitou Koalície pre deti Slovensko.

Bubnovačka sa bude konať v pondelok 20. novembra v Mestskej športovej hale v Nitre na Klokočine, v čase od 10:00 do 11:00 hod. A bubnovať sa nebude len v Nitre, v rovnakom čase sa rozbehne akcia aj v mestách a obciach na celom Slovensku.

Zapojiť sa môžu všetci

Podľa slov Miriam Dolníkovej sa zapojiť môžu všetky školy, neziskové organizácie i verejnosť, akoukoľvek formou – bubnovaním v laviciach, na chodbe, na dvore, hokejkami na ľade, dupotaním na ihrisku, alebo priamo v Mestskej športovej hale v Nitre, kde rytmus bude strážiť bubnová show CAMPANA BATUCADA na čele s Igorom „Presidente“ Holkom. „Výdatne budú pomáhať aj známe osobnosti z Nitry a okolia,“ povedala Miriam Dolníková z neziskovej organizácie Centrum Slniečko.

Bubnovali tisícky detí

„Počas minulých ročníkov bubnovalo spolu viac ako 8 000 detí a dospelých. Minulý rok to bolo 4 112 detí a 412 dospelých v 36 mestách/ob­ciach na celom Slovensku,“ prezradila Miriam Dolníková.

Myšlienka podujatia

"Myšlienkou Bubnovačky je „Aby bolo deti lepšie počuť“. Práve preto budú deti, učitelia, rodičia i ďalší dospelí bubnovať na všetkom, čo dáva priestor na vybubnovanie čo najväčšieho hluku – kreativite sa medze nekladú.Spoločne budeme bubnovať, čo nám budú „ruky a nohy stačiť“ a ukážeme všetkým, že deti a ich hlas sú pre nás dôležité!“ povedala o podujatí Mariana Kováčová, riaditeľka Centra Slniečko.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM