Lucia Lauková Správy

V Nitre postupne OTVÁRAJÚ vynovený Starý park: Ktoré časti sú sprístupnené? MAPA

Starý park v Nitre prešiel rozsiahlou revitalizáciou. Mesto začalo postupne odstraňovať plot a sprístupnilo väčšiu časť areálu verejnosti.

Ilustračný obrázok k článku V Nitre postupne OTVÁRAJÚ vynovený Starý park: Ktoré časti sú sprístupnené? MAPA
11
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra

Od 28. februára je čiastočne sprístupnený vynovený Starý park v Nitre. Niektoré lokality zostávajú ešte oplotené. „Za plotom ostanú ešte niektoré plochy ako priestor pri grilpointoch a ihriská v miestach bývalej zvieracej obory,“ priblížil hovorca mesta Tomáš Holúbek. Väčšina areálu by mala byť otvorená do leta.

Dočasné toalety

V parku ešte plánujú dobudovať nové toalety. „Toalety pribudnú v priebehu leta, je už na ne vyhlásené verejné obstarávanie. Kým ich vysúťažená firma postaví, verejnosti v parku poslúžia dočasné wécká,“ informovala radnica.

Do dokončenia výstavby budú podľa hovorcu pre návštevníkov prístupné záchody na futbalovom štadióne, ktorý je v susedstve parku. „Tieto toalety budú sprístupnené v piatok 1. marca a v prevádzke budú každý deň od 9. h. do 21. h. s výnimkou doby, kedy sa na štadióne budú hrať zápasy,“ dodal hovorca.

Prečítajte si tiež

Čo všetko sa zmenilo?

„Revitalizácia najväčšieho mestského parku v Nitre je oficiálne za nami. Starý park na Sihoti prešiel rozsiahlymi úpravami, ktoré boli najrozsiahlejšie v jeho 150-ročnej histórii. Za viac ako 6 miliónov eur, ktoré sa mestu podarilo získať z eurofondov, sa tu vynovilo všetko od verejného osvetlenia a chodníkov cez výsadbu kvetín až po detské hracie prvky,“ konštatuje hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Obnovená bola aj žabia fontána. Vodníka presťahovali k mŕtvemu ramenu rieky. V parku pribudli moderné detské ihriská a nový výbeh dostali aj zvieratá v parku.

Po novom ich nájdete medzi jazerom Sihoť a hydrocentrálou. Lesnú zver môžete pozorovať z nového vyhliadkového móla.

Práce v parku sa skončili ešte v novembri 2023. „Následne prebiehala kolaudácia, ktorá pri takto rozsiahlych stavbách bežne trvá aj niekoľko týždňov. Park už bol skolaudovaný, mesto preto začalo v tomto týždni postupne preskupovať oplotenie tak, aby sprístupnilo väčšiu časť parku verejnosti,“ povedal hovorca.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

V Nitre postupne otvárajú vynovený Starý park
11
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM