Lucia Lauková Kultúra

V Nitre podporia 15 nových projektov: Rozdelia si sumu takmer 20-tisíc eur

Nitrianska komunitná nadácia podporí v spolupráci s firemnými partnermi ďalších 28 verejnoprospešných projektov v Nitrianskom kraji. Pozrite sa aké projekty vzniknú priamo v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku V Nitre podporia 15 nových projektov: Rozdelia si sumu takmer 20-tisíc eur
Zdroj: Dnes24.sk

V Nitrianskom kraji môže vďaka finančnej podpore Nitrianskej komunitnej nadácie (NKN) byť realizovaných 28 nových projektov. Do programu Mladí nitrianski filantropi 2017 prišlo 17 žiadostí, z ktorých podporu získa 13 projektov v sume viac ako 9000 eur. Informovala nás o tom Romana Bojdová, PR manažérka NKN.

„Do grantového programu Reydel sa prihlásil rekordný počet projektov (52). Grantová komisia zložená zo zamestnancov spoločnosti rozhodla o podpore v hodnote 28 363 eur,“ prezradila Romana Bojdová. Sumou takmer 20 000 eur bude podporených 15 projektov v Nitre.

Podporené projekty v Nitre

Podporu 700 eur z nitrianskej nadácie získala aj iniciatíva Rozbyciklujme Nitru!, ktorá sa snaží o povolenie vjazdu na pešiu zónu bez časového obmedzenia a zorganizuje tri verejné diskusné podujatia. Študentky SŠ zdravotníckej v Nitre získali na vytvorenie bylinkovej záhrady na školskom dvore sumu 614 eur.

Slovenský skauting zorganizuje v Nitre podujatie Nitrianska mestská hra (NIMEH), na ktoré získal podporu 410 eur. Čiastka 290 eur pôjde na diskusný večer v Stredovekej taverne v Nitre, ktorý bude venovaný obdobiu Veľkej Moravy.

Na sídlisku Klokočina vznikne športovo-zábavné podujatie Poď von, ktorý získal finančnú podporu 700 eur. Občianske združenie Zaujímam sa z poskytnutých financií 693 eur, zorganizuje dve akcie pod názvom Pecha Kucha Night.

Suma 700 eur bude použitá na opravu HidePumpy v nitrianskom HideParku. Na Hideparku sa tiež podľa Romany Bojdovej, budú odohrávať aj aktivity projektu Folklórne tanečné domy a Jánske ohne. Tento projekt podporili sumou 612 eur.

Nový plot v materskej škole

Projekt Mladé priestory podporený sumou 700 eur, si dáva za cieľ zrevitalizovať jednu lokalitu v Nitre. Nitrianska komunitná nadácia podporila sumou 2 500 eur projekt s názvom Deti hravo-zdravo, ktorý podalo rodičovské združenie pri MŠ Nábrežie Mládeže. Z poskytnutých peňazí revitalizujú oplotenie.

Nitrianske skautské dni

Športové tréningy pre mladých zo znevýhodneného prostredia bude organizovať Beast Gym Nitra, ktorý získali na svoj projekt sumu 2500 eur. Pod Zoborom sa vďaka finančnej podpore 2040 eur budú konať aj Nitrianske skautské dni 2017, kde účastníkov čakajú diskusie, workshopy a športové súťaže.

Stavbári si postavia sen

Projekt Vytvor si zážitok a odnes si keramiku predstavuje keramické a výtvarné workshopy pre deti na rôznych akciách v Nitre. Získal podporu 1000 eur. Stavebná priemyselná škola v Nitre získala podporu 1360 eur pre svoj projekt Postavme si svoj sen. Peniaze použijú na paletový nábytok a knižnicu.

Nový objekt na Hangócke

Fakulta záhradného a krajinného inžinierstva, Katedra záhradnej a krajinnej architektúry SPU v Nitre uspela s projektom Na vode, pre ktorý získala čiastku 2498 eur. V rámci projektu vytvoria študenti záhradnej a krajinnej architektúry návrh objektu na vodnej hladine rybníka Hangócka v mestskom parku. Víťazný návrh bude vyhotovený do októbra 2017. Objekt bude na miesto umiestnený v apríli 2018.

Občianske združenie N Dance Company roztancuje základné školy v Nitre svojimi tanečnými workshopmi. Pre svoj projekt Roztancujme ZŠ v Nitre získalo združenie sumu 2500 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM