Správy

V Nitre plánujú vybudovať krajské CENTRUM športu: Slúžiť bude aj verejnosti

V areáli Spojenej školy Nitra by mohlo vyrásť krajské centrum športu. Využívať ho budú môcť študenti Spojenej školy Nitra, športovci aj verejnosť.

Ilustračný obrázok k článku V Nitre plánujú vybudovať krajské CENTRUM športu: Slúžiť bude aj verejnosti
7
Galéria
Zdroj: enviroportal.sk , Jozef Gonos a Ondřej Ulip

Nitriansky samosprávny kraj (NSK) pripravuje vybudovanie Centra športu NSK. Vzniknúť by malo rozšírením a vybudovaním športovej infraštruktúry v areáli Spojenej školy Nitra.

Podľa projektu predloženého na posúdenie vplyvov na životné prostredie je na vytvorenie krajského centra športu potrebné dobudovanie športovej a hokejovej haly s technickým dopravným napojením na priľahlú komunikáciu.

Prečítajte si tiež

Kde sa bude nachádzať?

Návrh športovej a hokejovej haly je sústredený primárne na rohovej parcele medzi ulicami Boženy Slančíkovej a Nábrežie mládeže v centre mesta. Športová hala a hokejová hala sú navrhované ako samostatne stojace objekty, ktoré budú spolu funkčne prepojené. Hokejová hala je navrhnutá ako komplex priestorov určených na výučbu hokeja, využívať ich však bude môcť aj verejnosť.

Návrh športovej haly predstavuje športovo-tréningový komplex, ktorého súčasťou bude multifunkčná športová hala na kolektívne športy a gymnastiku, silovo-kondičná príprava, priestory na regeneráciu a potrebné technické zázemie. Areál bude dotvorený novými spevnenými plochami i výsadbou zelene.

V rámci mikroareálu vznikne malé námestie s vyústením na promenádu rieky Nitra.

Užívateľmi Centra športu NSK budú študenti Spojenej školy Nitra, športovci a verejnosť.

Termín výstavby

Začiatok výstavby nie je stanovený. Investor uvažuje aj s možnosťou rozdelenia realizácie výstavby na etapy, čo má vplyv na predpokladaný termín začatia a aj ukončenia výstavby. Spustenie prevádzky sa predpokladá priebežne do troch mesiacov od kolaudácie jednotlivých etáp výstavby navrhovanej činnosti.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

VIZUALIZÁCIE: Krajské centrum športu v Nitre
7
Galéria
Zdroj: enviroportal.sk , Jozef Gonos a Ondřej Ulip
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM