Správy

V Nitre obnovuje činnosť mládežnícky parlament: Na úvod chystá FESTIVAL so skvelou hudbou

Ste mladí, chcete sa poriadne zabaviť a pomôcť životu v Nitre? Teraz máte skvelú príležitosť! Mládežnícky parlament totiž obnovuje svoju činnosť.

Ilustračný obrázok k článku V Nitre obnovuje činnosť mládežnícky parlament: Na úvod chystá FESTIVAL so skvelou hudbou
Zdroj: Pixabay.com , Hidepark Nitra / CC-BY 1.0

Mladí v Nitre obnovujú činnosť mládežníckeho parlamentu. Ten už v novodobej histórii fungoval dvakrát. V rokoch 2016 až 2018 pôsobil pod názvom Nitriansky mládežnícky parlament a združoval prevažne stredoškolákov.

Zapojiť sa môžete aj vy!

„Hlavným prínosom je, okrem miestnej aktivizácie mládeže, príležitosť a mechanizmus, ako poznať potreby a názory mladých ľudí v meste a dať im možnosť priamo participovať na rozvoji mesta. Osobne vítam iniciatívu obnovenia parlamentu aj z dôvodu, že som ho predtým koordinoval a jeho prínos zažil osobne na vlastné oči a uši,“ povedal pre web mesta viceprimátor Miloslav Špoták.

„Si mladý človek so záujmom o dianie v Nitre? Máš skvelé nápady a chuť spoznať rovnako aktívnych ľudí? Pridaj sa k nám a staň sa súčasťou Nitrianskeho mládežníckeho parlamentu,“ vyzvali organizátori.

Pripravujú festival

Pôsobenie chce obnovený mládežnícky parlament odštartovať Festivalom mladých. Ten okrem náboru nových členov ponúkne celodenný program.

„Festival sa uskutoční v sobotu 27. mája od 15. do 22. hodiny v kultúrno-komunitnom centre Hidepark (Vodná 4675). V prípade záujmu o účasť je potrebné vopred vyplniť formulár,“ informuje mesto Nitra.

Účastníci si užijú workshopy, inšpiratívne príbehy a bohatý kultúrny program. O skvelú zábavu sa postarajú kapely Hromozvod, The Wild Youth a DJ Spirit. Deň spríjemní aj vystúpenie Tanečnej školy Nexum.

„Nenechaj si ujsť túto príležitosť zažiť super atmosféru so svojimi priateľmi ako aj možnosť spoznať nových ľudí a vytvoriť si nezabudnuteľné spomienky,“ dodali organizátori.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Si mladý človek so záujmom o dianie v Nitre? Máš skvelé nápady a chuť spoznať rovnako aktívnych ľudí? Pridaj sa k nám a...

Posted by Nitriansky mládežnícky parlament on Tuesday, May 16, 2023
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM