Lucia Lauková Správy

V Nitre mali už dávno stáť parkovacie domy: Prečo sa tak nestalo?

Problém s parkovaním v Nitre mali pomôcť vyriešiť aj parkovacie domy. Doteraz sa však nepostavil ani jeden.

Ilustračný obrázok k článku V Nitre mali už dávno stáť parkovacie domy: Prečo sa tak nestalo?
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

O parkovacích domoch sa v Nitre hovorí už niekoľko rokov. Zatiaľ sa však nenašiel nikto, kto by túto myšlienku doviedol do zdarného konca. Pomohla by pritom riešiť problém s parkovaním na sídliskách Klokočina, Diely či Chrenová.

Plánovali výstavbu

Naposledy v roku 2017 mesto avizovalo výstavbu parkovacích domov, ku ktorej však nedošlo. „Na sídlisku Klokočina a Diely pribudne 86 parkovacích miest, na sídlisku Chrenová to bude 46 a v Starom meste 111,“ uviedol pred rokom v apríli primátor Jozef Dvonč.

Prečo sa nepostavili?

Téma parkovania v Nitre bola otvorená aj počas aprílového mestského zastupiteľstva v Nitre. V rámci neho primátor Nitry uviedol dôvod prečo doteraz k výstavbe parkovacích domov nedošlo. „Pri parkovacích domoch sme boli neúspešní. Boli vyčlenené plochy, boli urobené zmluvy, do dvoch rokov mali byť postavené a nakoniec z toho zišlo,“ povedal primátor Nitry.

„Tí uchádzači by radšej postavili obchody a k tomu nejaké parkoviská. Určite máme aj v tomto smere nejaké plány ako to urobiť,“ tvrdí primátor Nitry, Jozef Dvonč.

„Čo sa týka parkovísk, tak samozrejme robíme všetko preto aby sme námety, ktoré sú na rozširovanie parkovísk, realizovali,“ dodal nitriansky primátor, Jozef Dvonč.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM