Monika Földešiová Hokej

V Nitre ďalšia prehra, atmosféra hustne

Nitrianski hokejisti dnes hostili momentálne na druhom mieste úradujúcu Skalicu, ktorá si so sebou priniesla nepriestrelného brankára Lakosila.

HK Nitra – HK 36 Skalica 0:3 (0:0, 0:3, 0:0) Góly: 28. Konečný, 34. Šmach, 34. Lušňák. Rozhodoval: D. Konc, Jablukov – Návratek, Bogdaň, vylúčení: 8:7, navyše: 48. M. Hruška 5+DKZ za sekanie, 60. Bača 10 minút za napadnutie hlavy a krku (obaja Nitra), presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 2224 divákov.

Prvá polovica zápasu pripomínala všeličo iné, ale vrcholový hokej veľmi nie. Oba tímy vyslali na brankárov len zopár propagačných striel. Až v 28. minúte prišla prvá krajšia akcia zápasu a hneď bola gólová. Skalický útočník Šátek sa pekne zbavil Grmana, našiel voľného Konečného, ktorý ľahkým bekhendom poslal puk do domácej bránky. Skalici tento moment pomohol a v ďalších minútach si vytvorila tlak a dala aj góly. V 34. minúte dostal počas presilovej hry dobrú prihrávku Šmach a tvrdou strelou pod brvno nedal Šimbochovi šancu. V prebiehajúcej 34. minúte dali Skaličania aj tretí gól, keď domáca obrana nepomohla svojmu brankárovi a dôrazný Lušňák na dvakrát prekonal Šimbocha. Po tomto góle prišlo na nitrianskej strane k striedaniu brankárov, keď sa na Šimbochovo miesto postavil Penker. Nitra zbrane nezložila a za stavu 0:3 mala dve sľubné šance. Po Bačovej strele však zvonila žŕdka a o pár sekúnd neskôr zahodil doslova nemožné Chrenko, keď pred prázdnou bránkou nenamieril presne. V záverečnej tretine sa domáci nezmohli na nič iba na hrubé fauly a tak hostia mali niekoľko presilových hier. Napriek dvom šanciam však štvrtý gól už síce nepridali, no bez väčších problémov kontrolovali svoj náskok. Skalica vyhrala v Nitre zaslúžene 3:0.

Hlasy trénerov: Ladislav Branikovič, asistent trénera Nitry: „Odohrali sme nevydarené stretnutie. Mužstvo hralo nedisciplinovane, slabo korčuľovalo a nedohrávalo súboje. Bol to jednoducho nevydarený zápas. Musíme naň rýchlo zabudnúť a ďalej tvrdo pracovať.“ Peter Oremus, tréner Skalice: „Moji zverenci si zaslúžia pochvalu. Mali sme dobrú osobnú i hernú disciplínu. Hoci sme nastúpili len s troma formáciami stretnutie sme mali pod kontrolou. Podali sme zodpovedný výkon a naše víťazstvo je zaslúžené.“

zdroj: TASR foto: Nitra24

hokej
98
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM