Monika Földešiová Rôzne

V Nitre by malo byť rušno

Napriek nedostatku financií a škrtom v mestskom rozpočte, ktoré sa dotkli všetkých rezortov, turizmus nevynímajúc, sa Nitra dočkala príjemnej správy.

Mesto Nitra získalo nenávratný finančný príspevok z Regionálneho operačného programu vo výške 180.500 eur. Jeho hlavným cieľom je posilnenie kultúrneho potenciálu nitrianskeho regiónu a rozvoja cestovného ruchu neinvestičnými aktivitami. //„Mesto Nitra tak v najbližších troch rokoch môže čerpať spomínané prostriedky na propagačné materiály a publikáciu o meste, prezentačné DVD, na úpravu internetových portálov so zreteľom na hendikepovaných turistov či strategický rozvojový dokument – koncepciu rozvoja cestovného ruchu, ktorý Nitra nepochybne potrebuje,“ //uviedol vedúci oddelenia cestovného ruchu, propagácie mesta a NISYS Juraj Novák. Podmienkou využitia príspevku je pri tom vytváranie partnerstiev s rôznymi subjektmi pôsobiacimi v cestovnom ruchu.

Projekt Mesto Nitra podalo prostredníctvom sprostredkova­teľského orgánu, prostredníctvom Nitrianskeho samosprávneho kraja na vtedajšie Ministerstvo výstavby a regionálneho rozvoja SR ešte v máji minulého roka. //„Prechod kompetencií na Ministerstvo pôdohospodárstva, životného prostredia a regionálneho rozvoja SR a tiež ministerský audit o využiteľnosti financií eurofondov v rezorte neukrátili naše mesto o potrebné financie do oblasti turizmu,“ //vysvetlil niekoľko mesačné zdržanie Novák. Tieto financie by mali tiež vykryť súčasný výpadok v mestskej kase.

Nielen Mesto Nitra ale aj Nitriansky samosprávny kraj získal v rámci tej istej výzvy dotáciu 190.000 eur na propagáciu a marketing cestovného ruchu regiónu. Spojenie síl a aktivít je predzvesťou väčšieho prílevu turistov do regiónu, ktoré pýši nielen najstaršou históriou, ale aj dobrým vínom, slnkom a termálnymi vodami.

Foto: autor + Mesto Nitra

ruch v NR
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM