Monika Földešiová Rôzne

V Mlynoch spoplatnia parkovanie

Po dvoch rokoch sprevádzkovania najväčšieho obchodno-nákupného centra v Nitre a jeho doposiaľ bezplatného parkovania v pozemných i nadzemných garážach pristúpilo vedenie k novému opatreniu.

Podľa neho sú už preplnené parkovacie miesta v centre a zúfalé hľadanie tých nových minulosťou. Pristúpilo totižto k ich spoplatneniu v parkovacom dome, v podzemí i na streche. Zabrániť by to malo predovšetkým tým vodičom, ktorí svoje autá odstavia na niekoľko hodín alebo celý deň na bezplatnom parkovisku a vybavujú si záležitosti mimo centra. Podobne ako v iných prípadoch (napr. nitrianska nemocnica), budú mať aj Mlyny skúšobnú prevádzku, a to od 25. augusta do 18. septembra, kedy už budú závory zatvorené a parkovanie bezplatné.// „Vodič pred závorami zastaví, z kabíny svojho auta si stlačením tlačidla na parkovacom stojane pri závore zoberie parkovací lístok a po zdvihnutí závory prejde vjazdom,“// píše sa v mesačníku Mlyny randez-vous news. Riadna prevádzka začne od 19. septembra, v pracovné dni bude trvať od 7:00 hod. do 18:00 hod., počas víkendov a sviatkov bude zadarmo.

Opísaný postup nadobudnutia parkovacieho lístka je v oboch prevádzkach rovnaký. Ak budete počas riadnej prevádzky parkovať menej než tri hodiny, parkovanie zostane pre vás stále bezplatné. Ak sa však zdržíte viac ako tri hodiny, uhradíte parkovné v jednej zo šiestich automatických pokladní, ktoré sa nachádzajú na každom podlaží nákupného centra. Cena za každú ďalšiu začatú hodinu budú 2 eurá, po zaplatení parkovného budete mať 15 minút na opustenie parkoviska. Aj v skúšobnej lehote musíte lístok zaniesť do automatu, ten vám však oznámi, že úhrada je nulová. Parkovací lístok nesmiete stratiť počas skúšobnej ani riadnej prevádzky, inak zaplatíte pokutu až do výšky 40 eur.

Či sa spoplatnenie vedeniu Galérie Mlyny vyplatí a bude mať patričný efekt, sa ukáže až v priebehu septembra – októbra. Isté je len to, že celodenné parkovanie pre niektorých vodičov skončilo.

Informácie sme čerpali z mesačníka Mlyny randez-vous news, ktoré vydáva Galéria Mlyny.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM