Lucia Lauková Kultúra

V mestskom parku v Nitre bude veselo: Znieť budú bubny a brazílska samba

Návštevníkov nitrianskeho parku bude vítať brazílska hudba. Súčasťou akcie môžete byť aj vy.

Ilustračný obrázok k článku V mestskom parku v Nitre bude veselo: Znieť budú bubny a brazílska samba
Foto: Henrich Mišovič

Vypočuť si brazílsku sambu, zažiť jej rytmy, ale aj vyskúšať si bubnovanie, budú môcť návštevníci workshopu brazílskej samby v nitrianskom Mestskom parku na Sihoti. V nedeľu 13. augusta ho organizuje Igor Holka s členmi najväčšieho slovenského bubeníckeho orchestra a Prvou školou samby Campana Batucada. „K dispozícii bude bezplatne približne 80 nástrojov skupiny. Bubnovanie si môžu vyskúšať záujemcovia rozličného veku, bubeníci, laická verejnosť i začiatočníci,“ povedal Holka. Workshop je súčasťou Nitrianskeho kultúrneho leta.

Vystupoval aj v Afrike

Campana Batucada začala s workshopmi už v roku 2011. Vedúcou osobnosťou je Igor „Presidente“ Holka, ktorý sa po hudobnom vzdelaní inšpiroval od majstrov po celom svete a spolupracuje s nimi dodnes. Vystupoval v Afrike, Uruguaji, Brazílii, kde participoval na projekte Bubny sveta a vystupoval na karnevale v bubeníckom srdci Brazílie v Salvadore de Bahia. Campana Batucada mohli vidieť aj diváci v Dubaji, Maroku, Bahrajne, Katare, Egypte, ale aj vo viacerých krajinách Európy.

Sprevádzajú festivaly aj majstrovstvá

Na Slovensku sa predstavili so svojím pódiovým vystúpením na hlavnom pódiu najväčšieho reggae festivalu na Slovensku Uprising, na festivale Pohoda so skupinou Polemic a s touto skupinou v lete 2016 ako headlineri festivalu Fun radio Dohoda. Na World Ski Jasná bola Campana Batucada oficiálnou skupinou MS v zjazdovom lyžovaní a v lete 2016 nahrávala aj hymnu slovenskej výpravy paralympionikov do Rio de Janeiro 2016.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM