Rastislav Búgel Basketbal

V krajskom derby úspešnejšia Nitra: Basketbalisti nedali Leviciam žiadnu šancu!

V predohrávke 13. kola našej najvyššej basketbalovej súťaže hostila Nitra súpera z Levíc. Domáci nedali súperovi žiadnu šancu a odnášajú si zaslúžené body.

Ilustračný obrázok k článku V krajskom derby úspešnejšia Nitra: Basketbalisti nedali Leviciam žiadnu šancu!
Foto: Rastislav Búgel

Do krajského derby sa podarilo lepšie vstúpiť domácemu celku. Po chvíli už Urbanovi zverenci viedli 12:2 a v dobrej hre pokračovali aj ďalej. Do konca prvého dejstva Si Nitra vypracovala mierny náskok (25:18).

V druhej desaťminútovke už Nitra viedla po dvoch minútach 27:20. V priebehu štvrtiny si Nitrania vypracovali šancu za šancou a postupne zvyšovali svoje vedenie. Minútu do konca prvej polovice zápasu už Nitra viedla o desať bodov, napokon dokázala udržať osembodové vedenie (42:34).

Domáci kolotoč

Tretie dejstvo bolo úplne v réžii domáceho tímu. Levice sa 5 a pol minúty nedokázali presadiť. Nitrianski basketbalisti roztočili poriadny kolotoč a po tretej desaťminútovke viedli 66:39.

Štvrtá časť zápasu sa niesla v podobnom duchu tej predošlej. 6 minút do konca stretnutia viedol nitriansky klub už v pomere 74:41. Nitra postupne zvyšovala vedenie. Po 40 minútach hry svietilo na tabuly jednoznačné skóre 91:47.

EDYMAX SPU Nitra – BK Levickí Patrioti 91:47

Foto: Rastislav Búgel

EDYMAX SPU Nitra - BK Levickí Patrioti
27
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM