Rastislav Búgel Basketbal

V krajskom derby úspešná Nitra: Basketbalisti si poradili s hráčmi Levíc

V štvrtom kole našej najvyššej basketbalovej súťaže sa stretli dvaja krajskí sokovia. Levice hostili dobre hrajúcu Nitru.

Ilustračný obrázok k článku V krajskom derby úspešná Nitra: Basketbalisti si poradili s hráčmi Levíc
Foto: Rastislav Búgel

Do stretnutia lepšie vkročili nitrianski basketbalisti, ktorím sa darilo hlavne v pod košovej aktivite. Domáci hráči sa s Nitrou snažili držať krok. Nitrianski basketbalisti však postupne preberali zápas do svojich rúk (17:22).

Zápas v rukách hostí

Hráči z Nitry mali dobrý vstup do druhej štvrtiny stretnutia. Onedlho sa Urbanovim zverencom podarilo strhnúť na svoju stranu dvojciferné vedenie. V tomto momente však domáce Levice nezložili zbrane a priblížili sa na rozdiel 5 bodov. V posledných minútach zabrali Nitrania a do šatní odchádzali za priaznivého stavu 32:46.

V druhej polovici zápasu mali viac z hry hráči Edymax SPU Nitra. Levičanom v závere stretnutia nedávali príliš priestoru a zaslúžene si di Nitry odniesli víťazstvo za stavu 58:91.

BK Levickí Patrioti – EDYMAX SPU Nitra 58:91 (32:46)

„Do Levíc sme cestovali s cieľom vyhrať, darilo sa nám hrať tímovo, čo sa aj ukázalo na tom, že sa podarilo takmer každému skórovať. Vyhrali sme o viac než o 30 bodov, vďaka tomu, že sme sa snažili stále makať, neprestali sme hrať. Potešilo ma, že som dostal väčší priestor, do zápasu som nastúpil hlavne na obranu kvôli levickým rozohrávačom, ale darilo sa mi uvoľňovať v útoku, čo som využíval,“ povedal pre stránku klubu Lukáš Bukovič.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM