Rastislav Búgel Kultúra

V Hideparku to bude žiť: letnú sezónu otvorí koncertom troch hudobných skupín

Koncerty, workshopy, prednášky, filmy, divadelné predstavenia, výtvarné umenie i festivaly čakajú toto leto na návštevníkov v nitrianskom Hideparku.

Ilustračný obrázok k článku V Hideparku to bude žiť: letnú sezónu otvorí koncertom troch hudobných skupín
Foto: Rastislav Búgel

Otvorenie tohtoročnej letnej sezóny naplánovali organizátori na 26. mája, kedy sa tu uskutoční koncert hudobných skupín Looma a Taxi. Hosťom podujatia bude kapela Tokpa Korlo z USA.

O týždeň, 2. júna, sa tu uskutoční medzinárodný bubenícky festival Drumpoint. „Vrcholom tejto sezóny bude festival Flaam, ktorý sa bude konať 19. augusta a bude prehliadkou nezávislej slovenskej hudobnej scény,“ povedal Marek Hattas z Hideparku.

Ako pripomenul, návštevníci sa môžu tešiť aj na pásmo animovaných filmových večerov, ktoré sa budú premietať počas augusta každú stredu. „Počas leta je naplánovaných viac ako 30 akcií, takže si určite každý príde na svoje. Novinkou v tomto roku budú tanečné domy, v rámci ktorých sa návštevníci môžu naučiť folklórne tance pod vedením lektorov a živej kapely,“ doplnil Hattas.

Hidepark je dobrovoľnícky projekt, jeho aktivity organizátori realizujú vo voľnom čase. Financovanie Hideparku je zabezpečené samotnými návštevníkmi formou verejnej zbierky, Nitrianskym samosprávnym krajom a Nadáciou Orange, s ktorou nadviazal Hidepark strategické partnerstvo.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM