Rastislav Búgel Futbal

V bojovnom zápase gól nepadol: Nitra si doma s Michalovcami rozdelila body, FOTO

V druhom kole Fortuna ligy pricestovalo pod Zobor mužstvo z Michaloviec. Domáca Nitra pohrozila hneď v úvode.

Ilustračný obrázok k článku V bojovnom zápase gól nepadol: Nitra si doma s Michalovcami rozdelila body, FOTO
27
Galéria
Foto: Rastislav Búgel

Strelecký pokus Kóňu však rozvlnil iba bočnú sieť. V 22. minúte sa Valenta presadil v súboji so Šimčákom, no domáci kanonier následne z uhla namieril tiež len do bočnej siete. O tri minúty neskôr sa zaskvel aj brankár Hroššo, keď najskôr zneškodnil nepríjemnú Božokovu strelu a z pokračujúcej akcie hostí si onedlho poradil aj s nebezpečnou hlavičkou Žofčáka. Po hodine hry sa po aktivite Valentu dostal do koncovky Fábry, no ani po jeho strele sa skóre nemenilo. V zostávajúcom priebehu prvého polčasu zaujala ešte strela Božoka, ktorý však z dobrej pozície namieril vysoko nad. Do kabín tak odchádzali tímy za bezgólového stavu.

V druhom dejstve pokračoval vyrovnaný duel, v ktorom sa však už gólové šance rodili len sporadicky. Obaja brankári na čele s obranou si svoje miesta zastali a tak sa zápas skončil spravodlivou deľbou bodov.

FC Nitra – MFK Zemplín Michalovce 0:0

Rozhodovali: Pavlík – Somoláni, Roszbeck, 2870 divákov

Ivan Galád, tréner Nitry: „Pozitívnu emóciu na štadión medzi tých ľudí, ktorým znovu ďakujem v mene hráčov, že prišli, by bol priniesol gól z našej strany, ktorého sme sa ale nedočkali. Myslím si, že remíza bola spravodlivá. Zápas nám ukázal, že my nič nemôžeme predbehnúť. Máme štyri body z dvoch zápasov, čo je slušné. Budeme sa snažiť v ďalších zápasoch, aby to bolo lepšie. Do budúcna chceme priniesť pozitívnu emóciu v podobe gólu. Zápas sa niesol v duchu fair-play a ďakujem súperovi, že predviedol pekný futbal. Z našej strany to mohlo byť ešte o trochu kvalitnejšie.“

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: „Dnes sme videli najmä prvý polčas z oboch strán veľmi kvalitný zápas. Obe mužstvá hrali útočne. My sme mali možno čistejšie šance, ale Hroššo nám to chytil. Druhý polčas tempo hry upadlo. Snažili sme sa vyhrať, ale gól sme nedali. S bodom sme spokojní.“

Zostavy a striedania:

Nitra: Hroššo – Niba, Križan, Kuník, Chovanec – Fábry (46. Kotrík), Kóňa, Šimončič, Ivančík (67. Ngeyitala Lola) – Balaj, Valenta (81. Abrahám)

Michalovce: Bieszczad – Sviarčinskij, Kavka, Carrillo (76. Koscelník), Šimčák – Šosták, Grič – Žofčák, Danko (81. Turik), Božok – Bragin (73. Kushta)

Foto: Rastislav Búgel

V bojovnom zápase gól nepadol: Nitra si doma s Michalovcami rozdelila body, FOTO
27
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM