Lucia Lauková Správy

V blízkosti Nitry pripravujú pozemky na bývanie: Vyrásť tu majú rodinné domy

V neďalekej obci pri Nitre by mali vzniknúť nové pozemky na výstavbu rodinných domov. Zisťovali sme v akom štádiu je tento projekt.

Ilustračný obrázok k článku V blízkosti Nitry pripravujú pozemky na bývanie: Vyrásť tu majú rodinné domy
Zdroj: TASR

V obci Podhorany, časť Mechenice by mohli vzniknúť nové pozemky pripravené na výstavbu 13-tich rodinných domov. Investičný zámer komplexne pripraviť územie o výmere 2712 m2 na výstavbu domov, musí najskôr prejsť zisťovacím konaním.

Príprava pozemkov

Investor chce na pozemky dotiahnuť kanalizáciu, vodovodné prípojky, neverejnú prístupovú komunikáciu, vedenie vysokého napätia, postavená má byť aj trafostanica, distribučný rozvod NN či verejné osvetlenie.

Začiatok prác

Začiatok prác je naplánovaný na marec 2018. Pozemky by mali byť pripravené na výstavbu koncom roka 2020. Náklady sú vyčíslené na 1 300 000 eur.

Stavať domy nebude

V réžii investora však podľa návrhu nebude výstavba domov. „Územie pre 13 rodinných domov sa nachádza tesne za okrajom južnej časti zastavaného územia miestnej časti Podhorany – Mechenice, v lokalite za Hôrkou. Jedná sa o územie pôvodných rolí nad železničnou stanicou. Pozemok pre pozemky RD má približne tvar obdĺžnika s dĺžkami strán 100 × 90 m,“ píše sa v zámere pre zisťovacie konanie.

Foto: ilustračné

Územie určené na plánovanú výstavbu / Zdroj: enviroportal.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM