Lucia Lauková Správy

V Atómovej elektrárni Mochovce bude cvičenie: Zúčastnia sa ho aj hasiči z nášho mesta

V Atómovej elektrárni bude rušno. Hasičské i záchranné jednotky si precvičia zásah pri simulovanom veľkoplošnom požiari.

Ilustračný obrázok k článku V Atómovej elektrárni Mochovce bude cvičenie: Zúčastnia sa ho aj hasiči z nášho mesta
Zdroj: TASR

V lokalite Atómových elektrární (AE) Mochovce sa uskutoční súčinnostné havarijné a taktické cvičenie závodného hasičského útvaru (ZHÚ) a Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Nitre. Simulovaný veľkoplošný požiar horľavej kvapaliny si hasiči precvičia vo štvrtok 16. júna.

"Počas cvičenia bude v okolí a na území elektrárne zvýšený pohyb vozidiel hasičského a záchranného systému. Cvičenia sa zúčastnia okrem jednotky ZHÚ Mochovce aj jednotky HaZZ Levice, Nitra, Zlaté Moravce, Nové Zámky, Topoľčany, Komárno,” informovala hovorkyňa Slovenských elektrární, a.s., Janka Burdová. Cvičenie v elektrárni v Mochovciach je v súlade s harmonogramom havarijných nácvikov a cvičení pre rok 2016.

Cieľom cvičenia je precvičiť pripravenosť a akcieschopnosť hasičskej jednotky Závodného hasičského útvaru AE Mochovce a ostatných hasičských jednotiek HaZZ Nitrianskeho kraja, ich hasičskej techniky a vecných prostriedkov na zásah pri hasení veľkoplošného požiaru horľavej kvapaliny v lokalite atómovej elektrárne.

O realizovaní cvičenia boli podľa Burdovej informované aj obvodné úrady v okolí elektrárne a určené orgány a organizácie. Pred samotným cvičením zorganizovali Slovenské elektrárne v spolupráci s Krajským riaditeľstvom HaZZ v Nitre odborno-metodické školenie vedúcich operačno-prevádzkových technických riaditeľstiev, veliteľov zmien a družstiev a určených príslušníkov HaZZ. Školenie bolo zamerané na havarijnú prípravu a plánovanie, radiačnú ochranu a ochranu pred požiarmi v podmienkach lokality AE Mochovce.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM