Lucia Lauková Kultúra

Užite si VÍKEND pod Zoborom: Tieto podujatia ponúkne Nitra

Ďalší víkend sa nezadržateľne blíži. Pozrite sa, čo sa bude počas voľných dní diať v meste pod Zoborom.

Ilustračný obrázok k článku Užite si VÍKEND pod Zoborom: Tieto podujatia ponúkne Nitra
Foto: Rastislav Búgel

Medzinárodná výstava psov

8. až 10. júna, výstavisko Agrokomplex

Na Národnom výstavisku Agrokomplex v Nitre sa v piatok 8. júna začala Medzinárodná výstava psov Dogexpo. V prvý deň podujatia sa uskutoční aj súťaž Prezident cup 2018 a Svetová špeciálna výstava slovenských národných plemien. Súťažiť na nej budú plemená Slovenský čuvač, Slovenský kopov, Slovenský hrubosrstý stavač, Československý vlčiak a Tatranský durič. Vstupné 4 eurá.

Koncert: Korai Trancemission, Dirty Disco Rockers

8. júna o 21.00 h, Hidepark

Nitriansko-pražskí kluberi DDR si do Hideparku pozvali kamarátov z legendárneho maďarského zoskupenia Korai Öröm. Tí vám predstavia svoj nový projekt Korai Trancemission, ktorý hrá svoj tanečný world-trance štýl. Vstupné 5 eur, študenti 4 eurá.

Cineama 2018

8. až 10. júna

Neprofesionálni filmári z celého Slovenska sa v Nitre zídu na postupovej prehliadke amatérskej filmovej tvorby Cineama 2018. V nitrianskom nákupnom centre Mlyny sa budú od 8. do 10. júna premietať ich diela. Priestory Krajského osvetového strediska (KOS) budú zasa patriť sprievodnému programu.

Svätourbanské guláše

9. júna od 13.00 h, Kultúrny dom Dražovce

V kultúrnom dome v Dražovciach bude v sobotu veselo. Od 13.00 h sú pripravené súťaže, zábava pre deti i pre dospelých a od 18.00 h bude zábava pri dobrej muzike.

Deň detí na Klokočine

9. júna od 15.00 h, Park pod Borinou

Sviatok najmenších sa bude oslavovať túto nedeľu na Klokočine. Pripravená bude zábava a hry, maľovanie na tvár, športové súťaže so sladkou odmenou. O 16.00 h bude na programe Klaunová šou pre deti a o 17.30 h tanec s animátormi.

Klavírny koncert Bibiany Miškolciovej

10. júna o 17.00 h, Koncertná sieň Župného domu

V koncertnej sále v Župnom dome bude znieť Peskanov, Šostakovič, Liszt, Chopin, Bach, Schumann, Cikker v podaní Bibiany Miškolciovej. Hosťom koncertu bude Zuzana Šabíková. Vstup je voľný.

Krst knihy Kýbel Mačiek – 5 rokov buranrollu

10. júna o 18.00 h, Trafačka

Nitrianska kapela Kýbel Mačiek pokrstí svoju knihu 5 rokov buranrollu. Na 320 stranách nájdete všetko, čo chcete vedieť o pozadí fungovania hudobnej skupiny. Špeciálny hosť, Dalibor Daňko.

Koncert Musice del Teatro, ZSZ Technik Akademik

10. júna o 19.00 h, Piaristický kostol sv. Ladislava

V nedeľu je na programe otvárací koncert festivalu MUSICA SACRA 2018. Tešiť sa môžete na koncert Zmiešaného speváckeho zboru Technik Akademik, Komorného orchestra MUSICI DEL TEATRO a sólistov Lucie Kubekovej, Karolíny Vargicovej, Jiřího Zouhara a Daniela Čapkoviča.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM