Rastislav Búgel Kultúra

Užite si víkend naplno: TIETO podujatia nás zabavia

Priaznivci príjemného oddychu sa môžu tešiť na nadchádzajúci víkend. Čaká na nás totiž niekoľko zaujímavých podujatí.

Ilustračný obrázok k článku Užite si víkend naplno: TIETO podujatia nás zabavia
Foto: Rastislav Búgel

V sobotu 6.septembra sa v čase od 10:00 hodiny do 18:00 hodiny môžeme tešiť na nitriansky Fit Day v mestskom parku na Sihoti. Tešiť sa môžeme na rôzne športové aktivity. Pripravené je aj vystúpenie Borra, Itcha Pčelára a Rannej Nevoľnosti., ktoré začne o 15:00 hodine.

Nitriansky autobusový prepravca Arriva Nitra si po roku opäť pripravil Deň otvorených dverí. Ten sa tento rok uskutoční v sobotu 6.septembra v čase od 10:00 hodiny do 16:00 hodiny. Pripravená je prehliadka areálu na Štúrovej ulici, prehliadka autobusov, prezentácia činnosti Policajného zboru SR, Hasičského a záchranného zboru a Slovenského Červeného krta, simulátor prevrátenia, mini dopravné ihrisko a ukážka zásahu záchranných zložiek pri dopravnej nehode. Okrem toho sa môžeme tešiť na kultúrne vystúpenia a súťaže. Do areálu sa môžete dostať napríklad zvozom historickými autobusmi ŠL, ŠM, RTO a Ikarus.

Milovníci dobrého vína sa môžu tešiť na nedeľu 7.septembra, kedy opäť ožije park na Sihoti. Pripravené je Podzoborské vinobranie, nad ktorým záštitu prebral nitriansky primátor Jozef Dvonč a predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja Milan Belica. Podujatie začne o 14:00 hodine. Pripravené sú stánky s vínom, burčiakom a syrmi. Tešiť sa môžeme aj na bohatý sprievodný kultúrny program, počas ktorého vystúpi napríklad Robo Kazík.

Milovníkom netradičných nákupov môže padnúť vhod Burza spotrebného tovaru. Tá sa už tradične koná v nedeľu (7.septemra) od 6:00 do 12:00 hodiny na nitrianskej mestskej tržnici. Vstup ba burzu je voľný.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM