Lucia Lauková Kultúra

Užite si posledné letné dni s hudbou a dobrým jedlom: TOP akcie v Nitre a okolí

Koniec leta sa nezadržateľne blíži. Na týchto rozlúčkach s letom si prídu na svoje milovníci hudby a dobrého jedla.

Ilustračný obrázok k článku Užite si posledné letné dni s hudbou a dobrým jedlom: TOP akcie v Nitre a okolí
Zdroj: Dnes24.sk

Slnkom zaliate horúce dni, dobré jedlo a noci strávené pod hviezdami. Tak táto letná idyla nám o chvíľu skončí. Pred tým však koniec letného obdobia poriadne oslávime. Pripravili sme si pre vás prehľad podujatí, ktoré zaujmú najmä milovníkov kotlíkových špecialít a živej hudby.

Letná zábava na Klokočine

26. augusta od 13.00 hodiny, Klokočina

Pripravený je kultúrny program a atrakcie pre deti. Návštevníci budú môcť ochutnať pečeného býka. Na svoje si prídu aj nadšenci pouličného jedla. V ponuke budú hamburgre, hot dogy, tacos či zmrzlina. Nebudú chýbať podpecníky či pivo z malých pivovarov, víno od slovenských výrobcov a vychutnať si budete môcť aj dobrú kávu, domáce limonády či horúcu čokoládu.

Rozlúčka s letom alebo guláš nám nevezmú

26. augusta od 20.00 h, ihrisko Veľké Janíkovce

Vo Veľkých Janíkovciach poňali rozlúčku s letom po svojom. Už názov podujatia značí, že humor nebude chýbať. Rovnako tak, bude postarané aj o hladné krky. Pripravovať sa bude Krčmársky kotlíkový guláš a pečená klobása priamo z grilu. Hudobným hosťom bude country kapela Pengagi.

Obecné slávnosti v Čechynciach

26. augusta od 13.00 h, Čechynce

V Čechynciach sa budú konať letné obecné slávnosti. Nebude chýbať súťaž vo varení guláša, súťažné aktivity a program pre deti. Súčasťou bude kultúrny program a disco zábava. Vstup je voľný.

Ukončenie leta v Dolných Obdokovciach

26. augusta od 11.00 hodiny, Dolné Obdokovoce

V Dolných Obdokovciach sa rozlúčia s letom súťažou vo varení guláša. Nebude chýbať dobrá hudba so skupinou M-Rock.

Corgoň Slížovica

28. augusta od 14.00 h, Autocvičisko SPU, Akademická ul.

Oslava 25. narodenín skupiny Horkýže Slíže na 6. ročníku ich vlastného festivalu! Tento rok po prvýkrát na 2 pódiách a s viacerými prekvapeniami­.Vstupné 13 eur. Vystúpia kapely Horkýže Slíže, Vidiek, O.B.D., Visací Zámek (Cz), Zoči Voči, Bijouterrier, Konflikt, Vrbovskí Víťazi, Zakázaný Ovoce (Cz), Dr.Zetor, Alone, Diturvit, Ranná Nevoľnosť, Replay, Everlong, Lapášanka.

Hasičský kotlík

1. septembra pri KD v Jarku

Sily vo varení gulášu si v Jarku zmerajú hasiči. Súťaž odštartuje o 11:30 h. Víťaz bude známy o 18:00 hodine. Poplatok za súťažné družstvo je 10 eur.

Klokočinský jarmok

od 1. do 3. septembra, Klokočina

Tešiť sa môžete na lunapark, adrenalínové atrakcie a desiatky vystúpení. Nebude chýbať dobré jedlo. V piatok sa bude variť Kotlíková fazuľovica a v sobotu Klokočinský guláš. Programom bude sprevádzať Roman Valkovič.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM