Rastislav Búgel Samospráva

Užite si pohľad z Kalvárie: Už onedlho sa dočkáme novej rozhľadne!

Všetko nasvedčuje tomu, že by sme si počas leta mohli vychutnať nevšedný pohľad na Nitru z Kalvárie. Slúžiť by k tomu mala nová rozhľadňa.

Ilustračný obrázok k článku Užite si pohľad z Kalvárie: Už onedlho sa dočkáme novej rozhľadne!
Foto: Rastislav Búgel

Obľúbené pútnické miesto ožije. Približne pred rokom sme vás informovali o zámere na vybudovanie turistickej rozhľadne. Jej súčasťou bude aj ďalekohľad. Nitra tak konečne začala bojovať o priazeň turistov. V pôvodnom zámere bolo len vybudovanie zábradlia na Kalvárii. Neskôr poslanci schválili aj osadenie ďalekohľadu. „Magistrát musí najprv vybrať vhodného dodávateľa verejnou súťažou. Následne by rozhľadňu vybudovali do konca tohto roka,“ informovali sme vás na stránkach Nitra24.sk v máji roku 2012. Do konca roka sme sa však rozhľadne nedočkali.

O málo drahšia

Pôvodne bola schválená výstavba turistickej rozhľadne v cene približne 7 000 eur. V súťaži napokon zvíťazila ponuka spoločnosti NOPS, spol. s.r.o. . Tá sa zaviazala vybudovať rozhľadňu za 7 494 eur s DPH. Na Kalvárii tak bude osadených 40 metrov zábradlia (3 340 €), 4 nové lavičky (1 300 €), jeden odpadkový kôš (380 €), panoramatická tabuľa (505 €) a nový ďalekohľad (720 €). Zmluva na uskutočnenie práce bola vystavená a podpísaná 27. mája. Od nadobudnutia účinnosti zmluvy má firma NOPS, spol. s.r.o. 42 dní na odovzdanie hotovej rozhľadne. Záručná doba na celé dielo je 24 mesiacov.

Kalvária
10
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM