Lucia Lauková Kultúra

Užite si decembrový VÍKEND v Nitre! TIETO podujatia si nenechajte ujsť

Už viete ako strávite nastávajúci víkend? Na výber máte zaujímavé akcie priamo v Nitre. Pozrite si ich prehľad, nech vám žiadna neujde.

Ilustračný obrázok k článku Užite si decembrový VÍKEND v Nitre! TIETO podujatia si nenechajte ujsť
Zdroj: TASR

Vianočné mestečko

od 1. do 23. decembra, Svätoplukovo námestie

Vianočné mestečko otvorí svoje brány v piatok 1. decembra. Pripravených bude 30 stánkov, z toho 12 bude s občerstvením.

Stánky s vianočným sortimentom budú od pondelku do štvrtku otvorené od 10.00 do 19.00, od piatku do nedele do 20.00. V prípade záujmu môžu mať otvorené do 22.00 hod.

Stánky s občerstvením budú otvorené od pondelku do štvrtku v čase od 10.00 do 22.00 hod a v piatok, sobotu a nedelu až do 23.00 hodiny.

Hokejový zápas HK Nitra – MHk 32 Liptovský Mikuláš

1. decembra o 18.00 h, Nitra Aréna – Zimný štadión

V piatok zavíta na ľad Nitry Liptovský Mikuláš. Okrem hokeja nebude chýbať tradičný „plyšákový dážď“. Ako informujú organizátori pred zápasom budú fanúšikovia opäť vyzvaní, aby plyšové hračky hodili na ľadovú plochu. Tie potom poputujú do detských domovov.

Anjelský deň

1. decembra od 13.00 do 18.00 h, Krajské osvetové stredisko

V piatok sa bude konať v poradí 2. ročník Anjelského dňa. Ide o popoludnia pohody, radosti a úsmevov s možnosťou zakúpiť si originálne ručne vytvorené darčeky, vianočné ozdoby a iné malé milé prekvapenia od ľudových remeselníkov a amatérskych výtvarníkov. K sviatočnej atmosfére a nálade prispejú vianočné melódie, vôňu a chuť vianočného punču, medovníčkov, oblátok, medu a jeho produktov.

Adventný koncert

1. decembra o 17.00 h, Kultúrne centrum ZOBOR

V kultúrnom centre Zoborom bude v piatok pripravený adventný koncert hudobného zoskupenia Kapucíni. Organizátorom je mesto Nitra v spolupráci s VMČ č.6. Vstup je voľný.

Koncert BIJOUTERRIER & Cocotte Minute /CZ/

2. decembra o 20.00 h, o 19.00 h, Nájomná jednotka 210

Koncert teatro-punkovej kapely BIJOUTERRIER spojený s krstom nového CD, špeciálny hosť kapela Cocotte Minute. Vstupné 7 eur.

Mikulášske popoludnie

2. decembra o 15.00 h, OC Centro

Pripravený je tu pestrý program s rozprávkovými príbehmi, pesničkami, nebudú chýbať rozprávkové postavičky ako Kocúr v čižmách, Janko a Marienka, Baba Jaga, vlk a ďalší. Vyvrcholením programu bude príchod Mikuláša s vernými pomocníkmi anjelom a čertom. Na záver bude každé dieťa odmenené sladkým mikulášskym balíčkom.

Merry ChiQui Christmas Party

2. decembra o 20.00 h, Music A Café

Priateľská súťaž v pole dance či akrobacii na kruhu.Vstupné sedenie 5 eur, státie 3 eurá.

Ľudová hudba Bojňanci

2. decembra o 16.00 h, Galéria Mlyny

Na spríjemnenie predvianočných chvíľ si budete v nitrianskom nákupnom centre vychutnať folklórne vystúpenia s ľudovou hudbou, spevom a tancom.

Koncert Zuzana Suchánková a Jozef Hladný

2. decembra o 20.00 h, Fotogaléria Trafačka

Zuzana Suchánková je speváčka, gitaristka, autorka piesní a textov, ktorá patrí k absolútnej špičke na slovenskej hudobnej scéne. Svojim poslucháčom a fanúšikom ponúka kvalitnú, energickú, emotívnu, úprimnú a nefalšovanú muziku určenú pre vnímavé publikum bez rozdielu veku. V Trafačke vystúpi s basgitaristom Jozefom Hladným. Vstupné 5 eur.

Verejné korčuľovanie na Zimnom štadióne

2. a 3. decembra, Zimný štadión – vedľajšia ľadová plocha

Korčule budete môcť vytiahnuť aj tento víkend. V sobotu 2. decembra od 15.30 do 17.00 h, v nedeľu 3. decembra od 14.00 do 15.30 h.

Mikulášsky koncert Dr.Zetor & Hovädá.Sk

2. decembra o 21.00 h, Frankie Rock Club

Aj rockerov čaká mikulášsky koncert. Zahrať príde do Nitry skupina Dr. Zetor a Hovädá.sk.

Vianočný dobročinný bazár 2017

3. decembra od 9.00 do 20.00 h, Divadlo A. Bagara – prízemie

Na bazáre sa budú predávať veci za ceny určené kupujúcimi, ktoré môže priniesť v daný deň ktokoľvek priamo do pokladne vo foyer Divadla Andreja Bagara. Drobnosti do bazára (hračky, knihy, zachovalé oblečenie, porcelán, CDčká, šperky, bižutéria, hudobné nástroje a pod.) môžete nosiť od 9.00 h do divadla. Prispieť môže každý z nás, či už darovaním alebo zakúpením drobností na bazáre.

Filip Tůma a Nela Pocisková & Symf. orch. SRo

3. decembra o 19.00 h, PKO Nitra

Tešiť sa môžete na svetoznáme songy, nádherné duety v podaní Filipa Tumu a Nely Pociskovej ako: Ave Maria, Carmen – ária Toreadora, Len kým si tu, Neviem sa nájsť, Adagio, Listen, Un amore cosi, Hallelujah, Besame, Funicula, O sole mio. Vstupné 30, 33, 38 a 55 eur.

Futbalový zápas FC Nitra – FC Spartak Trnava

3. decembra o 14.00 h, Futbalový štadión FC Nitra

V nedeľu si prídu na svoje aj priaznivci futbalu. Pod Zoborom sa môžete tešiť na duel Nitra – Trnava.

Verejné korčuľovanie na Klokočine

3. decembra, Hokejová hala Klokočina

Ak vám na nedeľu ostane energia, spáliť ju môžete korčuľovaním. Hala na Klokočine bude otvorená od 9.00 do 11.00 h a od 13.00 do 15.00 h. Vstupné: dospelí 2 eurá, deti do 15 rokov 1 euro.

Už prichádza Mikuláš

3. decembra, o 17.00 h Svätoplukovo námestie

S príchodom Mikuláša bude pripravené audiovizuálno-divadelné predstavenie v podaní N Dance company, speváckeho súboru Arrowroses a veľkoplošnou projekciou Viliama Šulíka, v réžii Ľubice Michalicovej. Po rozsvietení stromčeka bude nasledovať tradičný mikulášsky pyromuzikálový ohňostroj.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM