Rastislav Búgel Iné športy

Užite si adrenalínový zážitok: Chystá sa ďalší ročník lezeckých pretekov na Kalvárii!

Nitrianska Kalvária je miestom nielen pútí a pokoja ale aj aktívneho oddychu. Vedia o tom aj lezci, ktorí si užívajú tunajšiu skalnú stenu.

Ilustračný obrázok k článku Užite si adrenalínový zážitok: Chystá sa ďalší ročník lezeckých pretekov na Kalvárii!

Práve tá sa aj tento rok stane dejiskom 8.ročníka obľúbeného Kalvária Cup-u. Stane sa tak v nedeľu 10. októbra. Ako informujú organizátori, v prípade nepriaznivého počasia sa akcia presúva na najbližší víkend.

Okrem lezcov si však akciu užijú aj návštevníci. „Pre zvedavých ľudí, ktorí ešte nepričuchli k horolezectvu bude poskytnutá šanca pod odborným dohľadom si zadarmo vyskúšať ľahkú lezeckú cestu, ktorú zvládne naozaj hocikto,“ informujú organizátori na webe podujatia.

Lezenie pre verejnosť bude k dispozícii od 10.30 hodiny do 14.00 hodiny. Na súťažiacich v lezeckých pretekoch čakajú dve disciplíny. Prvou je „lezecký maratón“. Počas 5 hodín sa súťažiaci pokúsia preliezť čo najviac ciest. „Body sa prideľujú podľa náročnosti cesty a spôsobu prelezu. Rátajú sa všetky prelezené cesty,“ informujú organizátori. Druhou disciplínou je „rýchlostné besnenie“. „Pri ňom sa na vybraných cestách bude bojovať o čo najrýchlejší prelez štýlom TR,“ informuje tím organizátorov.

Harmonogram Kalvária Cup 2015:

  • 9:30–10:00 REGISTRÁCIA
  • 10:00–10:15 ÚVOD
  • 10:15–15:00 LEZECKÝ MARATÓN
  • 15:30–17:00 RÝCHLOSTNÉ BESNENIE
  • 17:30 VYHODNOTENIE
  • 18:00 OČISTA :)

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM