Kultúra

Uvidíme viac ako 20 dokumentárnych filmov: Nitra sa stala partnerom Ekotopfilm – Envirofilm

Viac ako dve desiatky dokumentárnych filmov s environmentálnou tematikou prinesie do Nitry regionálna Tour Ekotopfilm – Envirofilm, ktorej partnerom sa stalo mesto Nitra.

Ilustračný obrázok k článku Uvidíme viac ako 20 dokumentárnych filmov: Nitra sa stala partnerom Ekotopfilm – Envirofilm
Zdroj: TASR

Tohtoročný festival je začlenený do projektu inteligentných a moderných miest – Smart City. Milovníci prírody si počas dvoch dní, 27. a 28. februára, budú môcť v Mlyny Cinemas pozrieť 23 dokumentárnych filmov a zapojiť sa do zaujímavých diskusií. Program odštartuje dopoludňajší Junior festival, ktorý je určený žiakom a študentom základných a stredných škôl. Vstup na festival je zdarma.

Regionálna tour festivalu Ekotopfilm – Envirofilm je celoročný projekt. Jeho cieľom je priniesť do regiónov Slovenska najlepší výber filmov z aktuálneho ročníka festivalu. „Naším cieľom je prostredníctvom dokumentárnych filmov a diskusií na aktuálnu problematiku inšpirovať a vzdelávať verejnosť a mladých ľudí v témach udržateľnosti. Usilujeme sa meniť správanie spoločnosti vo vzťahu k životnému prostrediu, ovplyvňovať životný štýl Slovákov,“ povedal Peter Lím, generálny riaditeľ festivalu Ekotopfilm – Envirofilm.

Medzinárodný filmový festival Ekotopfilm – Envirofilm má takmer polstoročnú tradíciu. Na území bývalého Československa sa po prvý raz uskutočnil už v roku 1974 a v máji minulého roku sa konal jeho 44. ročník. Na festival sa prihlásilo rekordných vyše 1000 filmov z 30 krajín sveta, z ktorých komisia vybrala do súťaže pre týždňový program festivalu 115 filmov z celého sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM