Lucia Lauková Šport Hokej

Útočník HK Nitra, Marek Slovák: Pozvánku do reprezentácie prijal s pokorou

Marek Slovák sa premiérovo predstaví s tímom slovenskej hokejovej reprezentácie na domácom zápase turnaja Slovakia cup. Takto reagoval na pozvanie od trénera Zdena Cígera.

Ilustračný obrázok k článku Útočník HK Nitra, Marek Slovák: Pozvánku do reprezentácie prijal s pokorou
16
Galéria
Zdroj: TASR

Premiéra v slovenskej hokejovej reprezentácii čaká na útočníka HK Nitra Mareka Slováka. Tréner národného tímu Zdeno Cíger povolal dvadsaťosemročného centra do nominácie na turnaj Slovakia Cup na základe výborných výkonov, ktorými sa prezentuje v domácej súťaži.

Pozvánka do reprezentácie

Slovák privítal pozvánku do národného tímu s pokorou, ale zároveň s vedomím, že teraz je ten správny čas. „Vnímam ju ako vyhodnotenie mojich výkonov, ktoré predvádzam dlhodobejšie. Ja sa cítim veľmi dobre, podriaďujem všetko úspechu, takže to celé beriem ako vyvrcholenie a odmenu za to, čo pre hokej všetci robíme,“ nechal sa počuť nitriansky rodák, ktorý prezradil, že v súčasnosti prežíva svoje najlepšie obdobie kariéry.

Premiéra pod Zoborom

Počas najbližších dní teda bude môcť presvedčiť o oprávnenosti svojej nominácie nielen samotného trénera, ale zároveň sa bude chcieť predstaviť v tom najlepšom svetle aj kvôli tomu, že sa turnaj uskutoční v jeho rodnom meste. „Som veľmi rád, že to bude v Nitre, teda pred vlastnými fanúšikmi. Hlavne však chcem presvedčiť trénera Cígera o tom, že moja nominácia je zaslúžená a dúfam, že pocity z oboch strán budú pozitívne,“ dodal. Pre Slováka bude mať premiéra v drese s dvojkrížom na hrudi naozaj pikantnú príchuť.

Na pozvánku do reprezentácie čakal márne aj v čase, keď sa mu hokejovo darilo po prestupe do Zvolena, alebo do Košíc. Prišla až vtedy, keď sa opäť vrátil tam, kde s hokejom začínal.„V Nitre som dostal pozíciu lídra. Byť centrom prvej päťky znamená určitú zodpovednosť. Som rád, že zatiaľ plníme to, čo od nás očakávajú. Útočíme na popredné priečky, čo je dobré znamenie,“ povedal.

Na ľade so skúsenejšími

V kabíne bude sedieť medzi oveľa skúsenejšími reprezentantmi, ktorí majú za sebou niekoľko desiatok štartov, ale aj veľkých akcií. S kým by si chcel zahrať v jednej päťke, však nevie. „Až tak som nad tým nerozmýšľal. Kam ma tréner postaví, tam budem hrať a budem plniť jeho pokyny. Sám som zvedavý, kde a s kým si zahrám. Podstatné je, aby to fungovalo. Je mi ale jasné, že budem mať inú pozíciu ako v Nitre,“ prezradil.

Dvadsaťosemročný center musel samozrejme odolávať aj mnohým žiadostiam o lístky na zápasy Slovenska. „Budem mať v hľadisku celú rodinu, kamarátov, veľa ľudí chcelo odo mňa lístky, ale nemôžem vyhovieť všetkým. Ľudia v Nitre hokej milujú a už teraz viem, že bude vypredané,“ dodal Slovák.

V priloženej galérii, si pozrite aj fotky zo zrazu slovenskej hokejovej reprezentácie!

Útočník HK Nitra, Marek Slovák: Pozvánku do reprezentácie prijal s pokorou
16
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM